Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία των φοιτητών του ΔΠΦΠ

Μια μέρα πριν από την κινητοποίηση στο Αγρίνιο ενάντια στο Σχέδιο "Αθηνά", φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ του Πανεπιστημίου, προχώρησαν σε αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης
Με συνθήματα κινήθηκαν μέσω της οδού Χαριλάου Τρικούπη και σταμάτησαν στο δημαρχείο του Αγρινίου. Εκεί αποδοκίμασαν με συνθήματα τη δημοτική αρχή, αφού πιστεύουν πως δεν στάθηκε αρωγός στα αιτήματα τους.
Παράλληλα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την μη κατοχύρωση των επαγγελματιών τους δικαιωμάτων και τόνισαν πως δεν υπάρχει καμιά προοπτική για τους ίδιους με την παραμονή του Τμήματος στην πόλη, ζητώντας την μεταφορά του στα Γιάννενα ή την Πάτρα, παρά το γεγονός ότι και με το Σχέδιο "Αθηνά", δεν έχουν καμιά προοπτική ενσωμάτωσης σε Πολυτεχνική Σχολή.

Οι ίδιοι είναι πεπεισμένοι πως στα συγκεκριμένα Πανεπιστήμια θα έχουν καλύτερες προοπτικές.

"Το πολυτεχνείο δεν είναι ουτοπία" ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στηυν πορεια που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά

Το γεγονός ότι η κινητοποίηση έγινε μια μέρα πριν από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν δήμος και φορείς στο Αγρίνιο αύριο, θα πρέπει να λέει πολλά μιας και ουσιαστικά μας θυμίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών της Οικονομικής Σχολής του Αγρινίου στα μέσα της δεκαετίας του '90 λίγο πριν την μεταφορά της Σχολής στην Πάτρα.

Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται και εξαρτάται και από την τοπική κοινωνία εάν θα το επιτρέψει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου