Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

"Δεν υποκύπτουμε σε τραμπουκισμούς και πρακτικές μπράβων"

Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει τι θεωρεί ποδόσφαιρο και αθλητισμό και έχει διατρανώσει την αντίθεσή του με αυτό που θεωρούν κάποιοι άλλοι ότι είναι. Διαχρονικά, αλλά και ειδικότερα στα πρόσφατα χρόνια που προσπάθησε να αναστήσει το κύρος και το όνομά του, θεωρήθηκε μια από τις ομάδες που προσέθεσαν ήθος στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της χώρας. Πήρε πρωτοβουλίες, κοντραρίστηκε με νοοτροπίες, επιδίωξε συμμαχίες που ακόμα και τα κέντρα αποφάσεων θεώρησαν ότι όλες μαζί αυτές οι ενέργειες ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.Όλα τα παραπάνω ο Παναιτωλικός τα έκανε- και τα κάνει -γιατί διέπεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στα πράγματα που λέει ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι χαρά, ψυχαγωγία, αγάπη για την «τέχνη» της μπάλας. Είναι διαπαιδαγώγηση.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις αλλά και οι πληροφορίες που έλαβε η ΠΑΕ Παναιτωλικός τις προηγούμενες μέρες για κάποια σοβαρά ζητήματα, δείχνουν ότι κάποιοι που αντιμάχονται τα παραπάνω έχουν αναλάβει δράση από καιρό. Πρώτα έγινε γνωστή η τραμπουκική επίθεση στο μαγαζί που διατηρεί στο κέντρο της πόλης το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Κάποιοι, δρώντας τη νύχτα και με καθαρά συμμορίτικο τρόπο, χτύπησαν τις βιτρίνες του καταστήματος θέλοντας μάλλον να εκφοβίσουν.
Όμως, δυστυχώς, υπήρξαν και χειρότερα νέα. Μετά από αρκετό καιρό η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου πρόσφατα μας ανακοίνωσε το πόρισμά της, σχετικά με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει εβδομάδα των Χριστουγέννων στην μπουτίκ της ομάδας, που φιλοξενείται στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Και, δυστυχώς, το πόρισμα έδειξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρο εμπρησμό.
Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, είναι η αλήθεια, και προσπαθήσαμε να υποβαθμίσουμε ακόμα και στις μεταξύ μας συζητήσεις πράγματα τα οποία ήταν πασιφανή. Αλλά τώρα επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας, ότι πρόκειται για εμπρησμό που ήρθε από εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με σκοπό προφανέστατα εγκληματικό.
Τα πράγματα λοιπόν έχουν σοβαρέψει και η ΠΑΕ Παναιτωλικός, υπεύθυνα και χωρίς διάθεση θυματοποίησης, αποφάσισε να ενημερώσει για όλα τα παραπάνω τους φιλάθλους του Παναιτωλικού αλλά και γενικότερα τους πολίτες της περιοχής.
Στα ζητήματα αυτά η στάση μας, και η στάση όλων των φιλάθλων, δεν μπορεί να είναι σαν αυτή που ήταν μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή «όσο γίνεται κάτι μακριά από μένα δεν με αφορά». Ο φασισμός κάποιων, ακόμη και αν φορά το κάλυμμα του φιλάθλου ή του οπαδού, μπορεί να έρχεται στην αρχή για τους άλλους αλλά στο τέλος μένει για όλους.
Με το να νομίζουμε ότι αυτά τα πράγματα λύνονται μόνα τους ή με το να λέμε ότι «αυτά συμβαίνουν» ρίχνουμε νερό στο μύλο όσων ζουν για να τρομοκρατούν και να βγάζουν τη γλώσσα στην κοινωνία.
Όσοι χαϊδεύουν και με τον τρόπο τους προβοκάρουν με γελοία γραπτά ή πονηρές εκπομπές έχουν τεράστιες ευθύνες. Συκοφαντούν και στοχοποιούν με πρόθεση και εμπάθεια.
Ο Παναιτωλικός και οι άνθρωποι που τον υπηρετούν δεν φοβήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τώρα και δεν θα τρομοκρατηθούν ούτε τώρα.
Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε έμπρακτα ότι υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς, τραμπουκισμούς και πρακτικές μπράβων.
Οι δράστες τέτοιων ενεργειών δεν ανήκουν στην οικογένεια του Παναιτωλικού, δεν είναι φίλαθλοι ή οπαδοί (αυτοί χρόνια τώρα έχουν γράψει τη δική τους ιστορία)
Οι δράστες τέτοιων ενεργειών είναι αλήτες με εγκληματική συμπεριφορά και πρέπει να απομονωθούν.
Η ιστορία του Παναιτωλικού δεν χωράει κάτι τέτοιο. Ο χώρος του αθλητισμού και η κοινωνία του Αγρινίου δεν χωράει κάτι τέτοιο.
Το μέλλον των παιδιών της περιοχής δεν χωράει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου