Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ - ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

“Κλασικό ματς Β’ Εθνικής” χαρακτήρισε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου τη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και δεν είχε άδικο
Κακό θέαμα, παιχνίδι τακτικής, η μία ομάδα περίμενε την άλλη και δίκαιο 0-0, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν δύο καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και τον Παναιτωλικό ένα καλό τελείωμα κι αυτό με εκτέλεση φάουλ.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε κανονικά τον Στουρνάρα στο δεξί άκρο της άμυνας. Μαζί του στο αρχικό σχήμα, οι Γκίτκος κάτω από τα δοκάρια, οι Γόγολος, Παλαιολόγος στόπερ και ο Κατσιαρός στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, οι Πινδώνης, Στογιάνοφ είχαν ανασταλτικό ρόλο, στις πτέρυγες οι Ογιαρμπίδε και Γιενγκά, σε επιτελικό ρόλο ο Ανιέτε και στην επίθεση ο Κόλεφ.
Στο 8ο λεπτό, η πρώτη καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» όταν ο Ογιαρμπίδε σέντραρε και ο Γιενγκά πήρε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα όμως κατέληξε στα χέρια του Τακίδη. Δύο λεπτά αργότερα, η πρώτη επίσκεψη του Παναιτωλικού στα καρέ του Γκίτκου, όταν ο Φαβάλι πέρασε από δεξιά και έβγαλε παράλληλη σέντρα, με τον Καμαρά να μην προλαβαίνει με προβολή υπό την πίεση του Γόγολου. Στο 26’, από εκτέλεση φάουλ του Ογιαρμπίδε, ο Πινδώνης πήρε την κεφαλιά μέσα σε όμιλο παικτών, αλλά έφυγε πάω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το παιχνίδι παίζονταν στο κέντρο, με τους Αγρινιώτες να έχουν αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια τους χωρίς ουσία. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο πρώτο μέρος να επιτεθεί από τον άξονα δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Για αυτό άλλωστε, οι τελικές του προσπάθειες ήταν λιγοστές και έλειψε η μεγάλη φάση που θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Το πρώτο μέρος κύλησε με παιχνίδι κέντρου και τον Ολυμπιακό εγκλωβισμένο.
Η είσοδος του Μπολάτι με την έναρξη του β’ μέρους ήταν επιβεβλημένη και ο Σούλης Παπαδόπουλος πέρασε τον Αργεντινό στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ανιέτε που δεν φάνηκε. Πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο, σημειώθηκαν καλές φάσεις εκατέρωθεν. Πρώτα, στο 57’ ο Παναιτωλικός είχε καλή εκτέλεση φάουλ του Γιάνεφ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκίτκος, ενώ στη συνέχεια έδιωξε με το σώμα το σουτ του Καμαρά στο ριμπάουντ. Στο επόμενο λεπτό, ο Στογιάνοφ βρήκε ωραία τον Γιενγκά στην πλάτη των αμυντικών με πάσα-ακριβείας, αυτός σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, για να διώξει με τα πόδια ο Τακίδης.
Η βολιώτικη ομάδα παρουσιάστηκε ασύνδετη στη μεσαία γραμμή, ενώ μπροστά ο Κόλεφ δεν ήταν κινητικός. Η μπάλα πέρασε πολύ λίγες φορές από τα πόδια του και όταν συνέβη αυτό, δεν υπήρχε παίκτης εντός της μεγάλης περιοχής.
Στο 75ο λεπτό, ο Γόγολος τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Τσιάτσιο, που πήρε θέση στα χαφ, με τον Στογιάνοφ να γυρίζει στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός όμως δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να βρει ρυθμό. Έπαιξε επιφυλακτικά, δεν ρίσκαρε και στο β’ μέρος, αρκέστηκε στο να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των αντιπάλων του, που δεν άσκησαν πίεση παρά μόνο είχαν ανούσια κατοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως, η μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους και έγινε στο 82ο λεπτό. Ο Στουρνάρας βρήκε τον Κόλεφ και ο Βούλγαρος από καλή θέση σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της “άχρωμης” συνάντησης. Το 0-0 χαρακτηρίζεται δίκαιο αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν για να μη δεχθούν γκολ πρωτίστως και έπειτα για να σκοράρουν.
Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το αήττητο για πέμπτη αγωνιστική, δεν δέχθηκε γκολ σε τέταρτο συνεχόμενο ματς (δεν κινδύνεψε στην ουσία από τον Παναιτωλικό), ενώ σημείωσε το δεύτερο διαδοχικό 0-0.
magnesiasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου