Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μετά τις κατσαρίδες, τσακώνονται για το νερό...


Τα ευτράπελα στο Μεσολόγγι συνεχίζονται, μετά την κόντρα για τις ... κατσαρίδες, η διακοπή της υδροδότησης της ΔΟ του ΠΑΣΟΚ λόγω χρεών, προκαλεί νέες αντιπαραθέσεις.
Ο δήμος και η αρμόδια ΔΕΥΑΜ και καλά έκανε, έκοψε το νερό στα γραφεία, μιας και η οφειλή ήταν ενός εξαμήνου, γεγονός που δείχνει πως η Οργάνωση έχει βαρέσει διάλυση. Κάποιοι θέλησαν να υποστηρίξουν πως ο δήμαρχος έκοψε το νερό στην Δημοτική Οργάνωση για λόγους αντεκδίκησης επειδή η Δημοτική Οργάνωση δεν τον στηρίζει με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να απαντήσει και να δημοσιοποίησει την εισφορά του στην Οργάνωση πέρυσι. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα της Οργάνωσης Γιάννη Βισβίκη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως είναι υπεράνω των υπολοίπων δημοτών. Και σίγουρα, δεν είναι αυτή εικόνα κομματικής οργάνωσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου δεν παραλείπει να στηλιτεύσει τον τρόπο αντίληψης των κοινών από μέλη της ΔΟ ΠΑΣΟΚ και όσων διακινούν τα σενάρια αυτά κάνοντας λόγο «για εκ μέρους τους απαξίωση της νομιμότητας».
«Θεωρώ απαράδεκτη τη διακίνηση στον τοπικό τύπο σεναρίων που με φέρουν ως τον υπεύθυνο, για λόγους «αντεκδίκησης» ή οτιδήποτε άλλο, της διακοπής της υδροδότησης των γραφείων της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου. για ανεξόφλητο λογαριασμό.
Ως μέλος, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως ο άτομο είναι γνωστό και κοινά παραδεκτό, ότι ποτέ δεν χρησιμοποιώ τέτοιες μεθόδους ή πρακτικές. Προφανώς όσοι διακινούν αυτά τα σενάρια «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».
Επιπλέον καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχος στήριξα, ηθικά και υλικά, την τοπική κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, διότι θεωρώ ότι όλες οι κομματικές οργανώσεις αποτελούν συστατικά κύτταρα της δημοκρατίας.
Για την υλική, μάλιστα προσωπική μου συνδρομή στην οργάνωση, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η εκ μέρους μου, γενναία οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, πέρυσι το καλοκαίρι.
Το γεγονός όμως, της διακοπής της υδροδότησης αποδεικνύει τη δυσλειτουργία της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου αφού οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ήταν δυο τριμήνων ύψους 120€ και όχι ενός και αξίας 80€ που αναφέρουν τα δημοσιεύματα."
Ο Γιάννης Βισβίκης στην ανακοίνωσή του, λέει: "Με αφορμή την δημοσιοποίηση της οικονομικής εισφοράς που όφειλε και είχε χρέος ως μέλος και στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ ο κ. .Αναγνωστόπουλος (κάτι για το οποίο η Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου τον έχει ευχαριστήσει δημόσια σε Γ.Σ),θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
1. Η δημοσίευση της απόδειξης για ενίσχυση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι δεν έχει σχέση με την διακοπή της Ύδρευσης στο γραφείο το οποίο στεγάζεται.
2. Ο κ. Αναγνωστόπουλος σαν στέλεχος του Κινήματος θα πρέπει να γνωρίζει ότι χιλιάδες μέλη και φίλοι έχουν δώσει μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα ποσά προκειμένου η οργάνωση να είναι συνεπής με τις οικονομικές της υποχρεώσεις και κανένας δεν δημοσιοποίησε την υλική του πρόσφορα προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί η πρόσφορα στο κίνημα δεν εξαργυρώνεται ούτε βγαίνει σε πλειστηριασμό."

Το τελευταίο τσιγάρο σήμερα...


Ενας μήνας περίοδος χάριτος και μετά τέλος...
Ακόμη και με την απειλή του Αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη.
Όπως έγινε σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.
Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής "υποτροπιάσουν" αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.
Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών, ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.
Στους καπνιστές, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ, ενώ όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.
«Πήγαμε στο ήμισυ τα πρόστιμα, γιατί αυτό είναι πιο λογικό, καθώς πιο εύκολα επιβάλλονται και εισπράττονται», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Οι καπνιστές που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το μέτρο, δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με το Αυτόφωρο εκτιμούν οι υπεύθυνοι, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από το Λιμενικό Σώμα, τη δημοτική αστυνομία, την αστυνομία, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.
Ηδη οι αντιδράσεις πολλών επαγγελματιών είναι έντονες, μιας και δικαιολογημένα φοβούνται μεγάλη πτώση του τζίρου τους.


Eύσημα στην Τροχαία του Αγρινίου.


Τάξη στο μπάχαλο στους πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία του Αγρινίου, αποφάσισε να βάλει η Τροχαία της πόλης με πολύ καλά αποτελέσματα. Αστυνομικοί μεμ πολιτικά βεβαίωσαν δεκάδες παραβάσεις και πλέον οι παρανομούντες άρχισαν να το ξανασκέφτονται μιας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν πολύ τσουχτερά. Η τακτική αυτή της Τροχαίας προκάλεσε την αντίδραση επαγγελματιών και πολιτών, όμως η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ αποτελεσματική. Οι αντιδράσεις αυτές πέρασαν και σε κάποια Αθηναϊκά blogs από πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν, αλλά πληροφορίες μας λένε πως μόλις ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας για το μέγεθος του προβλήματος και την αντιμετώπισή του, έδωσε συγχαρητήρια στην Τροχαία του Αγρινίου, για την καλή δουλειά.

Πνευματικός "θησαυρός" προσφορά στους Αγρινιώτες.


Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, τη δωρεά της βιβλιοθήκης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Γ. Σταμούλη, η οποία θα βρει πλέον τη θέση της στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη καθώς και την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου να φέρει οδός της πόλης το όνομα του δωρητή.
Συγκεκριμένα, η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10.000 βιβλία ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας και γενικά ευρύτερης θεματολογίας και αποτελούν έργο ζωής, το οποίο ο ίδιος είχε την επιθυμία να δωρίσει στη βιβλιοθήκη της γενέτειρας πόλης του, πραγματώνοντας έτσι τις ιδέες του για τον τρόπο που τα βιβλία που παραμένουν «ζωντανά».
Ο Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο από όπου ξεκίνησε τη λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία και τη διακεκριμένη αθλητική του δραστηριότητα με τον Παναιτωλικό. Επί σειρά ετών κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε τραπεζικούς οργανισμούς.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, στην ομιλία του ,φανερά συγκινημένος, λόγω της στενής προσωπικής του φιλίας με τον Κωνσταντίνο Σταμούλη, ευχαρίστησε για τη δωρεά την οικογένεια, στα πρόσωπα των παιδιών του, Ελένης και Γιώργου – Άγγελου Σταμούλη και της συζύγου του κας Ευθαλίας Φωτεινού, που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Νομίζω ότι η αγάπη του Κώστα Σταμούλη για το Αγρίνιο είναι γνωστή σε όλους μας, όσο και η προσφορά του.
Για όσο διάστημα ζούσε στο Αγρίνιο υπηρέτησε την πόλη με τη ενασχόλησή του με τα κοινά και την αγάπη του για τον αθλητισμό, ούτε όμως όταν έφυγε από την πόλη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα δε σταμάτησε να ενδιαφέρεται και να προσφέρει στον τόπο του.
Απόδειξη της μεγάλης αγάπης για την πόλη και τους ανθρώπους της, αποτελεί και η επιθυμία του να δωρίσει τη βιβλιοθήκη που με τόσο κόπο διαμόρφωσε, ώστε να μοιραστεί κάτι τόσο προσωπικό με όλους τους συνανθρώπους του εκφράζοντας έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη βούλησή του για προσφορά.
Στη σημερινή εποχή των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων αλλά και της κρίσης των αξιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, όπως ήταν ο Κώστας και η οικογένειά του, που αγαπούν τον τόπο τους και τους συνανθρώπους τους».

Kόλαση φωτιάς στην Αγριλιά


Δύσκολη νύχτα θα περάσουν σήμερα οι κάτοικοι της Αγριλιάς του Μεσολογγίου, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.Η πυρκαγιά εξαιτίας των δυνατών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε αμέσως, μεγάλες διαστάσεις και απείλησε σπίτια, ποιμνιοστάσια και αγροικίες.
Προτεραιότητα των πυροσβεστών είναι να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στον Αράκυνθο και φυσικά να προστατευτούν οι κατοικημένες περιοχές. Οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν τις δέκα το βράδι κάνουν λόγο για σχετική ύφεση, εξαιτίας και του περιορισμού της έντασης των ανέμων. Οι ζημιές σε λιοστάσια είναι πολύ μεγάλες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ'όλη τη Δυτική Ελλάδα επιχειρούν επιτόπου.
Εκεί βρίσκεται και ο νομάρχης Θυμιος Σώκος.
Φωτογραφία από Messolonghinews

Αμφισβητεί τη δημοσκόπηση ο Β. Αντωνόπουλος!


Πριν ακόμη βγει στον "αέρα" η δημοσκόπηση της εφημερίδας "Πολιτεία" ο Βασίλης Αντωνόπουλος την καταγγέλλει υποστηρίζοντας πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα Αφήνει να εννοηθεί πως ευνοεί συγκεκριμένο υποψήφιο, πως η διατύπωση των ερωτημάτων είναι καθοδηγούμενη κλπ.
Δεν ξέρουμε τι πληροφορίες έχει ο κ. Αντωνόπουλος, αλλά η αντίδρασή του και μόνο δείχνει πως προδικάζει ένα αρνητικό γι'αυτόν αποτέλεσμα (;), μέσα από τη δημοσκόπηση της εφημερίδας, που αύριο το πρωί θα βρίσκεται στα περίπτερα.
Διαβάστε τη διαμαρτυρία του Βασίλη Αντωνόπουλου:
Μέσα από συγκεκριμένες μαρτυρίες δημοτών των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται για την δημιουργία του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία K- Research διενεργεί δημοσκόπηση κοινής γνώμης για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων», της οποίας τα συμπεράσματα κατά την κρίση μας αμφισβητούνται για τους παρακάτω λόγους:
1ον Η Δημοσκόπηση έγινε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2010, ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησαν φήμες οι οποίες προπαγάνδιζαν την μη κάθοδο του Βασίλη Αντωνόπουλου στις εκλογές και που μας οδήγησαν ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ στην έκδοση δελτίου τύπου, με το οποίο ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ η υποψηφιότητα μου.
2ον Ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, κατά την άποψη μου οδηγεί σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα. Οι ερωτήσεις αυτές σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι:
o «Ερώτηση 1η) Συμφωνείται με την συνένωση των Δήμων;»
o «Ερώτηση 2η) Πως είδατε το έργο του Δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;»
o «Ερώτηση 3η) Ποιον θα ψηφίσεις στις δημοτικές εκλογές:»
o «Ερώτηση 4η) Πως είδατε το έργο του κυρίου Μοσχολιού;»
o «Ερώτηση 5η) Μεταξύ του κ. Μοσχολιού και του κ. Σταμάτη ποιον θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 6η) Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Νικάκη ποιον θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 7η) Συμφωνείτε με την απόφαση του κ. Αντωνόπουλου να κατέβει σαν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος;»
o «Ερώτηση 8η) Θα έπρεπε ο κ. Αντωνόπουλος να συνεργαστεί με τον κ. Μοσχολιό;»
o «Ερώτηση 9η) Ανάμεσα στον κ. Μοσχολιό και τον κ. Αντωνόπουλο ποιόν θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 10η) Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές;»
o «Ερώτηση 11η) Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές;»
3ον Η αμφισβήτηση των συμπερασμάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης θεμελιώνεται στα παρακάτω:
· Στην 2η ερώτηση: «Πως είδατε το έργο του δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;», δεν διευκρινίζεται το όνομα του Δημάρχου, με αποτέλεσμα ο δημότης των συνεννοούμενων δήμων με το Αγρίνιο να απαντά χωρίς να αντιλαμβάνεται ακριβώς, εάν αφορά τον δήμαρχο του δικού του Δήμου ή τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου
· Στην μεθεπόμενη 4η σχετική ερώτηση αναφέρεται μεν το όνομα του κ. Μοσχολιού, αλλά αυτή απαντάται και από τους δημότες των άλλων δήμων, στους οποίους δεν είναι δήμαρχος ο κ. Μοσχολιός και οι οποίοι εξ αυτού δεν μπορούν να έχουν αντίληψη του συνόλου του έργου του κ. Μοσχολιού.
· Εκ του ότι η 3η ερώτηση είναι σχεδόν ίδια με την τελευταία 11η ερώτηση με την διαφορά ότι η σχέση, η σειρά και η ακολουθία των νοημάτων μεταξύ τους ενδέχεται να υποκρύπτει μαιευτική ανάδειξη ενός συγκεκριμένου υποψηφίου.
· Εκ του ότι εάν εστιάσει και αναδείξει κανείς όχι μόνο τη σειρά, το συνδυαστικό νόημα, αλλά και την ακολουθία των ερωτήσεων 5, 6, 7, 8 και 9 εύκολα μπορεί να συμπεράνει τα παρακάτω:
o Η δημοσκόπηση προεξοφλεί την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2010
o Τα δίπολα που ορίζονται για την προδιαγραμμένη από την δημοσκόπηση επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου του 2010 είναι ο κ. Σταμάτης και ο κ. Μοσχολιός ή ο κ. Σταμάτης και ο κ. Νικάκης.
o Δεν υπάρχει η ερώτηση: «Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Αντωνόπουλου ποιον θα ψηφίσετε;», γεγονός που υποβαθμίζει την υποψηφιότητα του κ Αντωνόπουλου, αφού απαξιώνει τη δημιουργία ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος από τον κ. Αντωνόπουλο, ικανό να αποκλείσει την επαναληπτική ψηφοφορία.

4ον Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτύρομαι εντονότατα, και από σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, αμφισβητώ το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας, όποιο αυτό κι αν είναι αυτό, και Προσκαλώ την εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΖΙ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ
και όχι με τους μηχανισμούς
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Του... φταίει η κοινωνία...


Δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του δημάρχου Αστακού, που με τον τρόπο του μάλλον δεν τιμά και τόσο τους συμπολίτες του που τον στήριξαν τόσα χρόνια. Ο λόγος που αποσύρεται, λέει σχετίζεται με την ίδια την κοινωνία πρωτίστως και κατά δεύτερο λόγο βέβαια και με την στάση του κομματικού μηχανισμού.
Εμείς πάλι ξέρουμε πως ο κ. Στάϊκος δυσκολεύονταν πολύ στο να φτιάξει ψηφοδέλτιο και τα... βάζει με τους συνδημότες του τώρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Όταν πριν από λίγες ημέρες κάποιοι βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιούργησαν μου έκαναν μία δελεαστική πρόταση να αποχωρήσω από υποψήφιος Δήμαρχος και να αναλάβω καθήκοντα ΠΕΣΥάρχη, χωρίς άλλο η απάντηση ήταν, ότι δεν με ενδιαφέρει η θέση του ΠΕΣΥάρχη, γιατί πρώτον είμαι μάχιμος γιατρός και δεν θέλω να κάθομαι σε μια καρέκλα και να παίρνω λεφτά, αλλά να υπηρετώ τον άρρωστο και την κοινωνία μέσα από την ιατρική και δεύτερον γιατί το ΕΣΥ σήμερα δεν υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά τις επιταγές του Δ.Ν.Τ.
Κάθε μέρα και πιο πολύ αυτές τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνω, ότι η χώρα περνάει όχι απλά μια βαθειά οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά πρωτίστως μια βαθύτατη κοινωνική κρίση.
Έτσι την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν την ενδιαφέρει να επιλέξει και να στηρίξει για Δήμαρχο τον άριστο, ο οποίος θα έχει γνώσεις για την αυτοδιοίκηση, όραμα για τον τόπο, καθαρά χέρια, υπευθυνότητα και συνέπεια και προπαντός θα εργαστεί σκληρά και με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια του την ζωή, πράγμα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας την κοινωνία και όχι εξουσιάζοντας την, αλλά πως θα του υποσχεθώ να του διορίσω το παιδί στα ψάρια, security ή στο super market ή στον Δήμο !!!!!
Ε όχι. Εγώ αρνούμαι να πω ψέματα ή να μπω σε τέτοια συναλλαγή. Όταν ένα παλικάρι πριν ένα χρόνο με χαρακτήριζε για ότι έκανα για το χωριό του σωτήρα, ευεργέτη και Θεό, ο πατέρας του δεν είναι απλά υποψήφιος σε άλλο συνδυασμό γιατί του διόρισαν κάποιοι το άλλο του παιδί σε δουλειά, αλλά με στολίζει και δεόντως.
Αυτό είναι δείγμα μας.
Στο ταξίδι για την Ιθάκη μου δεν φοβήθηκα τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, ούτε τους πανίσχυρους μηχανισμούς, αλλά με σόκαρε η κατάντια της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το ρουσφέτι, το βόλεμα που θα κονομάει χωρίς να δουλεύει ( παράδειγμα βάλε με οδηγό στα πυροσβεστικά του Δήμου να κάθομαι και να πληρώνομαι και όχι στο απορριμματοφόρο που θα ιδρώνω ), πως θα παίρνει παράνομες επιδοτήσεις, πως θα καταφέρει να κλέψει νερό από τον Δήμο, πως θα καταστρέφει το περιβάλλον πετώντας μπάζα και σκουπίδια στα ρέματα, γιατί έτσι τον βολεύει.
Παρά το γεγονός ότι ξέρω, ότι έχω μια μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία, το δείχνουν άλλωστε και τα gallop που έκαναν κάποιοι και προκαλώ τις εταιρείες να τα δημοσιοποιήσουν, δεν σκοπεύω να γυρίζω, από πανηγύρεως εις πανήγυριν, ως πανηγυριτζής χορεύοντας τσιφτετέλια (κάποια κομματόσκυλα αστυνόμοι και δικαστές τα χαρακτηρίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις ) για να τάζω, διορισμούς ή να παρακαλώ και κάποιους κομματάρχες να είναι υποψήφιοι, δεν σκοπεύω να εξευτελίσω την ζωή μου, όπως λέει και ο ποιητής, εκθέτοντας την κι’ άλλο στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία, ώσπου να γίνει σαν μια ξένη, φορτική, αποσύρω την υποψηφιότητά μου.
Πηγή εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ": http://www.aixmi-news.gr/

Aποχωρεί ο Στάϊκος.

Μαθαίνουμε πως πριν από λίγη ώρα, ο δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, διένειμε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόσυρσή του από την διεκδίκηση του δήμου Ξηρομέρου. Μάλιστα αποδεσμεύει τα στελέχη του, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει ο ίδιος.

Νεκρό δελφίνι στο Μεσολόγγι


Το ανέσυραν ψαράδες της περιοχής
Ένα πανέμορφο δελφίνι που είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στις παραλίες του Μεσολογγίου, «μαγεύοντας» μικρούς και μεγάλους κολυμβητές, ανέσυραν νεκρό ψαράδες της Κλείσοβας πριν από μερικές ημέρες.
Οι αλιείς ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Μεσολογγίου, αλλά και την εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης που περιπολούσε με...
σκάφος στην περιοχή για επιτόπιο έλεγχο.
Τα ακριβή αίτια θανάτου του δελφινιού δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.
Πηγή: The Best

Προσήλωση στο κοινωνικό έργο


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Με σταθερά βήματα επεκτείνει το κοινωνικό του έργο ο Δήμος Αγρινίου, καθώς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής στήριξης, με την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για μια δραστηριότητα του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας , η οποία δίνει τη δυνατότητα σε άπορα άτομα και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα που εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: < "Στο Δήμο Αγρινίου πιστεύουμε βαθιά στον ενεργητικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση αναφορικά με την ανάπτυξη δράσεων στο ζωτικό χώρο της κοινωνικής πολιτικής.
Γνωρίζετε όλοι ότι αυτή η Δημοτική Αρχή επέδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία σε ότι αφορά τα κοινωνικά ζητήματα.
Θέλω να σας υπενθυμίσω τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να στηρίξουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, όπως τη μείωση των Δημοτικών Τελών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες, ΑΜΕΑ ), τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος Συν-Κοινωνία, τη δημιουργία παραρτήματος στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων για το ΄΄Χαμόγελο του Παιδιού΄΄, την ανέγερση νέου σύγχρονου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο και τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Με τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στόχος μας είναι, η σημαντική αυτή υποδομή, να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής στον τόπο μας, προσφέροντας οικονομική ανάσα σε άπορες οικογένειες και να διαμορφώσει μια κοινωνία αλληλεγγύης."

Tην Κυριακή οι ανακοινώσεις στο ΠΑΣΟΚ


Αγώνας δρόμου κι έντονο παρασκήνιο αυτές τις μέρες στο ΠΑΣΟΚ για το κλείδωμα των υποψηφιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες και τους δήμους που έχουν απομίνει και που δεν είναι και λίγοι.
Οι τελικές αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες είναι θέμα του πρωθυπουργού πλέον που έχει και τον τελευταίο λόγο, μελετώντας τις εισηγήσεις των επιτροπών αλλά και των στελεχών που έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Κυριακής, τελευταία μέρα συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Για την Δυτική Ελλάδα, όπως εδώ και μήνες έχουμε πεί, Σώκος και Κατσιφάρας είναι τα ονόματα που επικρατούν, ο δε νομάρχης Αχαίας πιέζεται για τον δήμο της Πάτρας και θα πρέπει να θεωρείται αουτσάιντερ για την Περιφέρεια, γεγονός που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει προκαλέσει την δυσφορία του, αλλά μάλλον δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς...
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, περιλαμβάνει:
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010
Εθνικό Συμβούλιο
10:00 Εισήγηση Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα Ε.Σ., Σωκράτη Ξυνίδη
10:30 Παρουσίαση υποψηφίων
10:45 Εισήγηση Προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα
11:00 Τοποθετήσεις μελών Εθνικού Συμβουλίου
15:00 Δευτερολογία - σύνοψη αποτελεσμάτων από Γραμματέα Ε.Σ., Σωκράτη Ξυνίδη
15:30 Έγκριση πολιτικού πλαισίου



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα στην Πάτρα.


Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο της Πάτρας προανήγγειλε ο Κώστας Χριστόπουλος, πρ. αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, με σχετική ανακοίνωσή του. Η κάθοδός του έχει αξιολογηθεί θετικά και κρίνεται πως μπορεί να έχει στήριξη από ψηφοφόρους και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
Στην Πάτρα που γεννηθήκαμε, ζούμε και δουλεύουμε, αναρωτιόμαστε καθημερινά αν αυτή είναι η πόλη που μας αξίζει.
Μια πόλη που μετρά χαμένες ευκαιρίες και απογοητεύσεις και αντιμετωπίζει το αύριο με απαισιοδοξία και φόβο.
Που, αντί να αξιοποιεί τις ιδέες, τις γνώσεις και το δυναμισμό των πολιτών της, ισοπεδώνει τις ελπίδες σε ένα μίζερο και αδιέξοδο παρόν.
Μια πόλη χωρίς προσανατολισμό, χωρίς στόχους, χωρίς προοπτική.
Κι όμως υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που μπορούν να σηκώσουν το τρίτο δήμο της Ελλάδας, ψηλά.
Υπάρχουν οι φωνές που πρέπει να ακουστούν, υπάρχουν οι δυνάμεις ανανέωσης και δημιουργίας, που οφείλουν να βγουν μπροστά.
Κάτω από το βάρος της κρίσης και του καταναγκασμού του μνημονίου, οφείλουμε να φουντώσουμε την ελπίδα και να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες.
Να αφήσουμε πίσω μας όλες τις αγκυλώσεις και τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος.
Να συναντηθούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλλο, ή κομματική προέλευση.
Να πετάξουμε τα κομματικά δεσμά και τους πολιτικούς μας εγωισμούς.
Να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Για όλους όσους μόχθησαν για την Πάτρα πριν από εμάς, αλλά και για εκείνους που μας ακολουθούν.
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 8.45 το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, (Τριών Ναυάρχων 40), θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την πρωτοβουλία και την υποψηφιότητα.
Με εκτίμηση
Κώστας Χρ. Χριστόπουλος"


"Μην ακούς τις φήμες..."



Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Ο Βασίλης Αντωνόπουλος με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι αντίθετα από τη φήμη που διαδίδουν κάποιοι ότι δήθεν «έχει κάνει πίσω», επιδιώκοντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ξεκαθαρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει και δηλώνει:
«Μην ακούτε φήμες - Προχωράμε μπροστά»


Σε εξέλιξη τηλεφωνική δημοσκόπηση στο Αγρίνιο


"Τρέχει" από το πρωί δημοσκόπηση στον διευρυμένο δήμο Αγρινίου, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ερωτήσεις αφορούν στις κομματικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων , στην γνώμη τους για τους τέσσερις υποψηφίους (Μοσχολιός, Αντωνόπουλος, Σταμάτης και Νικάκης) και στην πρόθεση ψήφου, όπως μαθαίνουμε από δημότες που έχουν ήδη ρωτηθεί.
Την τηλεφωνική δημοσκόπηση ενεργεί η ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό της εφημερίδας "Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων" και ενδεχομένως να δημοσιευτεί στο αμέσως επόμενο φύλλο της εφημερίδας, μεθαύριο δηλαδή εαν έχει έγκαιρα ολοκληρωθεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Oι Αγρινιώτες είναι ψευτούλες..."

....ΜΑΡΤΙΟΣ 1997...ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΤΑΞΙΔΙ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ AGRICULTURE ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ. ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟTHΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ...ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ...
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ: ''ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΨΕΥΤΟΥΛΕΣ''...ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑGRICULTURE...




Eπενδυτικό ενδιαφέρον για τον εργοταξιακό χώρο της Γέφυρας.


Σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων.
Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών.
Πρόκειται για το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με πηγές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου τους αμέσως επόμενους μήνες πρόκειται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για τα δύο αυτά ακίνητα- φιλέτα.
Μάλιστα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο του Ρίου- Αντιρρίου είναι έτοιμη σε όλες της τις λεπτομέρειες και εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει εντός του Νοεμβρίου. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει και τη θερμή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
Μεγάλο ενδιαφέρον
Ηδη για το συγκεκριμένο φιλέτο υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και στους δυνάμει επενδυτές συγκαταλέγεται και η κοινοπραξία Γέφυρα που έχει κατασκευάσει και εκμεταλλεύεται ήδη τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.
Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος (από τους μεγαλύτερους του κόσμου) Vinci (57%), η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Ακτωρ (22%) και οι επίσης ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες J&Ρ- Αβαξ (12%) και Αθηνά.
Ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του φιλέτου αυτού έχει ήδη εκδηλώσει και η Qatar Ηolding, η οποία έχει προγραμματίσει και επενδύσεις στην ενέργεια στο λιμάνι του Αστακού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αραβική εταιρεία Qatar Ηolding μαζί με άλλους ξένους επενδυτές ζήτησαν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στοιχεία για τη διαθέσιμη προς αξιοποίηση ακίνητη περιουσία δίπλα τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».
Πριν από λίγο καιρό μάλιστα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δορυφορικών απεικονίσεων και των τοπογραφικών της περιοχής για λογαριασμό των Αράβων.
Η επένδυση στο Αντίρριο προβλέπεται να δημιουργήσει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας σύμφωνα με φορείς της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο επενδυτών από το Κατάρ αναμένεται να φτάσει στο Αντίρριο και θα επισκεφθεί τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας αλλά και περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι 300 στρεμμάτων που ενδείκνυται για βιομηχανική αξιοποίηση.
Εξάλλου ανάμεσα στους ενδιαφερομένους για την εκμετάλλευση ακινήτων- φιλέτων του Ελληνικού Δημοσίου φέρεται να είναι και ο μεγαλύτερος αιγυπτιακός επιχειρηματικός όμιλος της Αιγύπτου, η Οrascom που ελέγχεται από την οικογένεια Σαουίρις.
Στα σχέδια της ΚΕΔ, που βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όποιον αναλάβει την 50ετή εκμετάλλευση της έκτασης, περιλαμβάνεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, η κατασκευή μίας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, η κατασκευή εμπορικών κέντρων και χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης.
Πηγή: tanea.gr

«ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ…»


Μία πτήση διαφορετική από τις άλλες.. με VIP επιβάτες!
Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία 2 βρεφών (3 και 2 μηνών), τα οποία χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των φορέων και τη συνεργασία τους με το Σύλλογό μας, πλέον βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον και απολαμβάνουν τη φροντίδα και την αγάπη που δικαιούνται.
Πρόκειται για 2 ανήλικα, με δύο διαφορετικές “δύσκολες” ιστορίες που στο ξεκίνημα της ζωής τους κινδύνευσαν να πέσουν θύματα αγοραπωλησίας και να μεγαλώσουν στο ακατάλληλο περιβάλλον της χρήσης ουσιών. Προσωρινό τους σπίτι ήταν το δωμάτιο ενός Νοσοκομείου. Ήταν, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί η καταλληλότερη λύση προκειμένου τα βρέφη να αποκτήσουν ένα “σπίτι” και όλα όσα δικαιωματικά αξίζουν.
Στο κάλεσμα του Συλλόγου για την επείγουσα αερομεταφορά των ανηλίκων η ανταπόκριση της εταιρείας “Greek Flying Doctors Club”, δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση, ήταν άμεση και η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια. Στο πλευρό των βρεφών βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια άνθρωποι του Συλλόγου. Τα ανήλικα, πλέον βρίσκονται σε περιβάλλον που τους αξίζει έχοντας δίπλα τους ανθρώπους με αγάπη και ευαισθησία για τα παιδιά, με διάθεση προσφοράς και αίσθημα ευθύνης .
Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που στα 15 χρόνια λειτουργίας του στηρίζεται καθημερινά στην ευαισθητοποίηση και στις πρωτοβουλίες απλών ανθρώπων αλλά και εταιρειών, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αρκετές φορές δεν θα είχε καταφέρει να ανταποκριθεί, δίχως τη συμπαράσταση και τη γενναιοδωρία ανθρώπων που στέκονται στο πλευρό του.
Η ευγενική αυτή χειρονομία, της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά του Συλλόγου μας να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στα δύο βρέφη, αποτελεί υλική και ηθική υποστήριξη τόσο για τα παιδιά όσο και για το Σύλλογο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.
Aπο το "Χαμόγελο του παιδιού"


Τρείς τραυματίες από έκρηξη λέβητα στο Αγρίνιο.

Το Σάββατο, 28-8-2010 και περί ώρα 13.00΄ στο Αγρίνιο εντός πρατηρίου υγρών καυσίμων, κατά τη διάρκεια πλυσίματος αυτ/του από άγνωστη αιτία εξεράγη ο λέβητας αποσυμπίεσης με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών (3) ημεδαπών ηλικίας σαράντα έξι (46), είκοσι τεσσάρων (24) και δεκαεννιά (19) ετών.
Παθόντες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γ.Ν. Αγρινίου. Για το ατύχημα ενημερώθηκε το τμήμα Επιθεώρησης εργασίας Μεσολογγίου.
Ενεργείται προανάκριση από το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου.

Μολότοφ κατά λεωφορείου στο Κεφαλόβρυσο


Τρεις βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι σε λεωφορείο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η επίθεση έγινε στο 44,5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου. Ευτυχώς, στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόνο υλικές ζημιές σε τρία τζάμια. Από τις μολότοφ προκλήθηκε και μικρής έκτασης φωτιά σε χόρτα και θάμνους, η οποία κατασβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική στο Μεσολόγγι.Η Αστυνομία πάντως πιθανολογεί οτι η επίθεση έγινε από αγνώστους που υπέθεσαν πως το λεωφορείο μετέφερε οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας
zougla.gr

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Είπαν το νερό... νεράκι στην Κατούνα.


Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της Κατούνας σήμερα είναι η πέμπτη μέρα που το νερό είναι κομμένο στο μισό χωριό, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στα νοικοκυριά και στα μαγαζιά του χωριού.
Κάθε καλοκαίρι, μας είπαν, αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα και ξυπνάμε με βάρδιες τα βράδια για να πετύχουμε καμία ώρα με νερό και να γεμίσουμε κουβάδες για να έχουμε. Κάποιοι είπαν ότι δεν έχουν νερό εδώ και πέντε μέρες, ενώ άλλοι μίλησαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Νομίζουμε ότι ο Δήμαρχος Μεδεώνος Γιάννης Σεραφής θα πρέπει να επιληφθεί του προβλήματος και να δώσει άμεσα λύση, που δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη.
Από xiromeronews

"Στα κάγκελα" ο Τέγας, "μύλος" στο Μεσολόγγι...


Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί τελικά το γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, μιας και οι πληροφορίες που έρχονται από χθες δείχνουν πως η σχετική διαδικασία τελικά δίχασε αντί να ενώσει. Υποψήφιοι για το χρίσμα, φέρονται δυσαρεστημένοι για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημοσκόπηση και ήδη ο Γιάννης Τέγας, όχι μόνον δεν συναινεί με το προβάδισμα και την πιθανή στήριξη στον Ψαράκη αλλά αφήνει να εννοηθεί πως θα προχωρήσει αυτόνομα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αιχμή του Μεσολογγίου, τόσο ο Πανος Κατσούλης, όσο και ο δήμαρχος Οινιάδων Αντώνης Αλετράς, επίσης δεν φαίνεται να ακολουθούν τον κ. Ψαράκη.
Από την άλλη οι εξωφρενικοί όροι που θέτουν υποψήφιοι από τη ΝΔ και ειδικά ο κ. Κοντός, έχουν εκνευρίσει αφάνταστα τους Νεοδημοκράτες στην περιοχή, που φαίνεται πως συσπειρώνονται γύρω από τον Νίκο Μουρκούση που έχει καταδικάσει τη διαδικασία, μιλώντας για γελοιότητες..

SOS εκπέμπει το ΙΚΑ στο Αγρίνιο.


Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα ιατρεία του ΙΚΑ στο Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα, μικροβιολόγος δεν υπάρχει, άλλες ειδικότητες λιγοστεύουν επικίνδυνα και το ανησυχητικό είναι ότι φεύγουν γιατροί, χωρίς να αναπληρώνονται. Όπως λέει στην εφημερίδα «Πολιτεία» ο διευθυντής του τοπικού ΙΚΑ Πάνος Πετρόπουλος, όταν ανέλαβε οι γιατροί στο ΙΚΑ ήταν 72 και τώρα είναι πλέον 48. Συμβάσεις νευραλγικών ειδικοτήτων λήγουν στο τέλος του μήνα και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Εάν δεν γίνει αυτό θα προκύψει πολύ σοβαρό πρόβλημα μέσα στο επόμενο διάστημα, εάν συνυπολογίσουμε και τις κενές θέσεις που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδοτήσεων και οι οποίες επίσης δεν καλύπτονται.
Έχουν σταλεί ειδοποιήσεις στα κεντρικά του Ιδρύματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι τώρα..
Στην τηλεφωνική γραμμή 184 όσοι θέλουν ναν κλείσουν ραντεβού, καλούνται να περάσουν σε κανα… μήνα!

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το «Χαμόγελο του παιδιού» στη Λευκάδα.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι από ευαισθητοποιημένο κάτοικο ότι στο νησί της Λευκάδας διαπιστώθηκε ένα ακόμη κρούσμα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι καλοντυμένοι και ευπαρουσίαστοι άνδρες και γυναίκες προσποιούνται ότι είναι εκπρόσωποι του Οργανισμού μας και ζητούν χρήματα, δήθεν, για να ενισχυθεί οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίχως να φέρουν διακριτικό του Συλλόγου. Πρόκειται για ομάδα 5 ατόμων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην οικία ανύποπτου πολίτη στην περιοχή Αϊ Γιάννη Λευκάδος, επωφελούμενοι της ευαισθησίας και της καλοσύνης του κατοίκου. Για την υπόθεση αυτή, έχει ενημερωθεί τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση όσο και η Ασφάλεια Λευκάδας και έχει αρχίσει την αναζήτηση των επιτήδειων που αποσπούν χρηματικά ποσά σε βάρος ανυποψίαστων ανθρώπων. Πιθανά πρόκειται για την ίδια σπείρα ατόμων που και στο παρελθόν έχει δράσει εις βάρος του Συλλόγου μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στο συγκεκριμένο περιστατικό. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή
στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.
Σημειώνει, ακόμη, ότι στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Οργανισμού και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν εράνων, κληρώσεων κ.ά. Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Μικροσεισμοί στο Ξηρόμερο


Ανησυχία στους κατοίκους, προκαλούν οι μικροδονήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ της Κατούνας και των Φυτειών.
Οι δονήσεις αυτές δεν γίνονται πάντα αντιληπτές από τους κατοίκους, ενώ χθες τα ξημερώματα σεισμός 3,4 βαθμών R προκάλεσε ανησυχία, ενώ κατέρρευσε και η στέγη ακατοίκητου σπιτιού στην Κατούνα.
Άλλοι δυο πιο ασθενείς σεισμοί επίσης έγιναν αισθητοί χθες στην περιοχή του κεντρικού Ξηρομέρου. Η σεισμική ακολουθία παρακολουθείται από τους σεισμολόγους, που δεν ανησυχούν.

Τουρνουά μπριτζ και σκακιστικοί αγώνες στο Αγρίνιο.


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής ΄΄ ,
στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄Γιορτές καλοκαιριού 2010΄΄ διοργανώνει,την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010, στις 7.00 μ.μ, στο Εντευκτήριο του Τρένου το 1ο Τουρνουά Επίδειξης Αγωνιστικού Μπριτζ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ηλικίες άνω των 12 ετών.
Δηλώσεις συμμετοχής από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου 2010
στα τηλ : 26410 55655 – 55700 κ.Χριστίνα Μπαλάσκα & 6973320528 κ.Δημήτρη Κούρτη από 9.00 π.μ έως 14.00
Eπίσης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής ΄΄ ,
η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) και το Δημοτικό συμβούλιο νέων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄Γιορτές καλοκαιριού 2010΄΄ συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010,
στις 5.00 μ.μ, στο Εντευκτήριο του Τρένου
τους 7ους Σκακιστικούς αγώνες.
Δηλώσεις συμμετοχής από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου 2010
στα τηλ : 26410 55655 – 55700 από 9.00 π.μ έως 14.00

Tέλος η ταλαιπωρία των ΑΜΕΑ στα διόδια


Κατόπιν αλλεπάλλameaηλων παρεμβάσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και άλλων οργανώσεων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους για το φλέγον ζήτημα της ατελούς διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια της χώρας, ένα σημαντικό μέτρο - ανάσα για τα άτομα με αναπηρία ειδικά την τρέχουσα περίοδο της κρίσης το οποίο τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων και τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σχετική ανακοίνωσή του δεσμεύεται για την οριστική ρύθμιση του ζητήματος αυτού, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:
"Όσον αφορά στα πρόσφατα δημοσιεύματα και τη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας «Πολιτών με αναπηρία» της Ν.Δ., περί διακοπής της ελεύθερης διέλευσης των Ι.Χ. των ατόμων με αναπηρία από τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται και λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης:

1. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί δυστυχώς, οι Συμβάσεις Παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε με νόμο στη Βουλή το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν το προέβλεπαν.
2. Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους.
3. Δυστυχώς, παρουσιάστηκαν πρόσφατα, μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης και απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων σε ορισμένα οχήματα. Μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
4. Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προωθήσει ρύθμιση και για την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και καλεί το Υπουργείο να σπεύσει στην οριστική επίλυση και θεσμοθετημένη ρύθμιση της ατελούς διέλευσης των αναπηρικών οχημάτων από τα διόδια άμεσα, δηλώνοντας ότι θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, ενώ θα παρέμβει εάν το Υπουργείο δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Aπό την Αρτα ο νεκρός σμηναγός


Υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες της σύγκρουσης των δύο F-16, το μεσημέρι της Πέμπτης, ανοιχτά της νήσου Χρυσής (νοτιοανατολικά της Κρήτης). Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δευτερόλεπτα πριν το τραγικό συμβάν τα αεροσκάφη είχαν εμπλακεί σε μία σκληρή αερομαχία, σε οριακές συνθήκες. Από την έρευνα αναμένεται να διαπιστωθεί εάν υπήρξε έλλειψη επίβλεψης, παράλειψη κανόνων, ατυχής χειρισμός ή τεχνικό πρόβλημα.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, και με βάση τις καταγραφές των ραντάρ και τις μαρτυρίες των πιλότων, η σύγκρουση έγινε «σώμα με σώμα», σε ύψος περίπου 700 μέτρων και σε απόσταση 15 μιλίων από την ακτή, ανοιχτά της Ιεράπετρας.
Η σύγκρουση των δύο F-16 (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Χανίων), που ανήκαν στην ίδια «ομάδα βομβαρδισμού», έγινε στη διάρκεια άσκησης και συγκεκριμένα κατά τη φάση της αποφυγής εικονικών πυρών από την αντίπαλη «ομάδα αναχαίτισης» με ίδιου τύπου αεροσκάφη.
Λίγο πριν τη σύγκρουση, τα αεροσκάφη που συγκρούστηκαν είχαν εξαπολύσει εικονικά πυρά κατά των «εχθρικών» F-16, με τα οποία είχαν εμπλακεί σε μία σκληρή αερομαχία, με ανεβοκατεβάσματα σε οριακές συνθήκες.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του σμηναγού (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα, 33 ετών, που επέβαινε στο διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος, ενώ τραυματισμένοι εντοπίστηκαν οι άλλοι δύο χειριστές.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 και ώρα 17:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.

Με δεκανίκι το χρίσμα...


Μια από τις χειρότερες τετραετίες του Δήμου Ναυπάκτου, που εκτόξευσε το χρέος στα 5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς να συνυπολογίσουμε άλλο 1 εκ σε ΑΝΝΑ και ΔΕΥΑΝ), θα κληθεί να υπερασπιστεί ο Παπαθανάσης, με δεκανίνι το γαλάζιο χρίσμα.
Χρέη, απραξία, απαξίωση, μικροπολιτική και... χρίσμα. Αυτή είναι η πορεία του Θανάση Παπαθανάση, που σήμερα το απόγευμα έλαβε το γαλάζιο χρίσμα προκειμένου να διεκδικήσει και να συνεχίσει το... έργο του και τη νέα τετραετία.
Ο δρόμος για το χρίσμα άνοιξε από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κοζώνης αποχώρησε από τη διαδικασία, ενώ στενεύουν πλέον τα περιθώρια για την εναλλακτική (και σοβαρή) αντιπρόταση από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Στο μεταξύ, ην ερχόμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπάκτου, θα γίνει ο (αργοπορημένος) απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τη χρονιά που μας πέρασε.
Από nafpaktia.com

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

10 χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τον δικηγορικό σύλλογο!


Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί τελευταία την Ασφάλεια στο Αγρίνιο. Πρόκειται για την απώλεια 10 χιλίάδων ευρώ από τα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου του Αγρινίου, στο δικαστικό μέγαρο, με έναν τρόπο που δεν μαρτυρά κοινούς διαρρήκτες αλλά μάλλον ανθρώπους που ήξεραν πως να κινυηθούν.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.10 ώρα της 20-8-2010 έως και 14.00 της 24-8-2010 άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου που βρίσκεται στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000.00) ευρώ, ένα (1) μπλοκ Δικαστικού ενσήμου και ένα (1) μπλοκ εισπράξεων Δικηγορικού Συλλόγου.
Από την αυτοψία που ενεργήθηκε δεν ανευρέθησαν ίχνη διάρρηξης στις εισόδους και στο χρηματοκιβώτιο. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέοια περίεργη υπόθεση προκαλείται στον δικηγορικό σύλλογο. Πριν μερικά χρόνια είχε βρεθεί μεγάλο έλλειμμα, οι υπαίτιοι ομως είχαν ανακαλυφθεί.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΗΤΤΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ενα ενδιαφέρον πρωτοσέλλιδο με αριθμητικά στοιχεία αλλά και πίνακα για τον αριθμητικό συσχετισμό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υπάρχει στην εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" που κυκλοφόρησε με ημερομηνία Τρίτης χθες (πριν την ανακοίνωση Σταμάτη). Απο αυτό το πρωτοσέλλιδο αναδημοσιεύουμε και τον πίνακα αλλά και ένα μεγάλο του μέρους. Γράφει η εφημερίδα του Αγρινίου, μεταξύ άλλων και τα εξής:

"…..Εκεί που οι αριθμοί είναι αμείλικτοι έως αδύνατον να αλλάξουν το ένα κόμμα από πολύ νωρίς έχει επιλέξει τον υπόψήφιο του ενώ το άλλο βρίσκεται μπροστά σε μια περίεργη διελκυστίνδα με συνεχή ήξεις-αφίξεις αφού δύσκολα μπορεί να βρεθεί και να πεισθεί ένας υποψήφιος να δοκιμάσει αφού η ήττα περίπου θεωρείται σίγουρη. Τέτοιες περιπτώσεις είναι για το ΠΑΣΟΚ η Αμφιλοχία και το Αγρίνιο όπου από πολύ νωρίς η κατάσταση με τους υποψηφίους παρουσιάζεται ξεκάθαρη και αναμένει εύκολες νίκες ανεξάρτητα από τον υποψήφιο που θα καταλήξει τελικά η Ν.Δ. καθώς και οι υποψήφιοι του είναι εν ενεργεία δήμαρχοι με σοβαρό και ευδιάκριτο έργο αλλά και οι διαμορφωμένοι αριθμητικοί συσχετισμοί ιδιαίτερα ευνοϊκοί γι’ αυτό.

Και ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία είναι εκείνα που αποθαρρύνουν τις υποψηφιότητες από το χώρο της Ν.Δ. καθώς οι ελπίδες εκλογής είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, όλου αυτού του συλλογισμού και της περιγραφής, είναι το Αγρίνιο όπου το ΠΑΣΟΚ με υποψήφιο δήμαρχο τον νυν κ. Παύλο Μοσχολιό είναι μεγάλο φαβορί για μια ακόμη τετραετία να στεφεί νικητής. Και αυτό το αίσθημα δεν προέρχεται μόνο από την γενική παραδοχή της επιτυχίας στο έργο του, στα χρόνια που πέρασαν αλλά και από τον αριθμητικό συσχετισμό που διαμορφώθηκε στις μόλις πριν 10 μήνες εθνικές εκλογές. Έναν συσχετισμό που στο σύνολο των δήμων που συνεννοούνται συμπυκνώνεται σε μια εντυπωσιακή διαφορά 15 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων (50% το ΠΑΣΟΚ έναντι μόλις 35% της Ν.Δ.). Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τους δέκα δήμους που θα αποτελούν πλέον τον νέο Δήμο, μόνον σε αυτόν της Μακρυνείας η Ν.Δ. σημείωσε επίδοση καλύτερη από την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ. Σε όλους τους άλλους, οι διαφορές ήταν χαώδεις έτσι ώστε η τελική διαφορά τους να φτάσει τελικά στο 15% και η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις 15.000 ψήφους!!!!(33.896 πήρε το ΠΑΣΟΚ στου δήμους αυτούς έναντι μόλις 24.049 της Ν.Δ.-βλέπε σχετικό πίνακα). Ακόμη και με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2007 η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τους 1.000 ψήφους και δείχνει ακριβώς αυτή την αιτία δυστοκίας που παρατηρείται στην υπόθεση εξεύρεσης υποψηφίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου.

Για μια χαμένη υπόθεση από χέρι είναι πολύ φυσικό να μην υπάρχει ενδιαφέρον και πολύ φυσικό ο κ. Δημ. Σταμάτης που κατά 99,9% θα είναι τελικά ο υποψήφιος της Ν.Δ. να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τα φεγγάρια αν είναι ή δεν είναι υποψήφιος. Πολιτικές και οικονομικές εγγυήσεις προσπαθεί να εξασφαλίσει ο άνθρωπος και είναι πολύ φυσικό στο τέλος να τις πάρει καθώς το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ν.Δ. σε ακόμη μεγαλύτερη ήττα με άλλο πρόσωπο όχι είναι μόνο υπαρκτές αλλά «άντε πόρτας»…..".



Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Κοινή κάθοδος Τραπεζιώτη – Αντωνόπουλου;


Συνεννοημένοι όπως όλα δείχνουν ήταν οι κ. Τραπεζιώτης και Αντωνόπουλος, για τις κινήσεις στις οποίες προέβησαν χθες, διοχετεύοντας τες μάλιστα επιλεκτικά, σε «φιλικά» τους μέσα και blogs. Έτσι, ο δήμαρχος Θεστιέων με μια ανακοίνωση, όπου κανείς μάλλον δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλει, ζητά μάλλον… συνδιαχείριση - συνδιοίκηση στον δήμο Αγρινίου και καταθέτει πρόταση για την συγκρότηση ψηφοδελτίου «πέρα από κόμματα και μηχανισμούς», προτείνοντας παράλληλα σύσκεψη των δημάρχων των δήμων που απαρτίζουν τον νέο δήμο Αγρινίου. Να θυμίσουμε βέβαια ότι είναι ο άνθρωπος που πολέμησε όσο κανένας άλλος να μην γίνει αυτός ο δήμος. Αλλά σύντομα θα σας φρεσκάρουμε τη μνήμη…
Είναι μια πρόταση που δεν πρόκειται βέβαια να βρει ανταπόκριση μιας και έγινε ακριβώς για να «ερεθίσει» τα αντανακλαστικά του κ. Αντωνόπουλου.
Την απάντησή του στην πρόταση του Τραπεζιώτη φαίνεται πως την είχε… από πριν έτοιμη ο Βασίλης Αντωνόπουλος και την διοχέτευσε επίσης επιλεκτικά και μάλλον μας προϊδεάζει με την κίνησή του αυτή για την κοινή κάθοδό του με τον δήμαρχο Θεστιέων.
Και ο παιδίατρος αναφέρεται στους μηχανισμούς και τα χρίσματα, λέγοντας πως τα χρίσματα τα δίνει η κοινωνία. Αλήθεια, τότε γιατί δέχθηκε να μπει στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ; Θα παραιτηθεί από το κόμμα που τον ανέδειξε;
Το βέβαιο είναι ότι μέσα στις επόμενες μέρες, με δεδομένο και το σχέδιο που υπάρχει, οι δύο άνδρες πιθανότατα να ανακοινώσουν και τη συνεργασία τους, αν και πληροφορίες συνεχίζουν να αναφέρουν πως ο κ. Αντωνόπουλος θα πιεστεί ασφυκτικά. Προς το παρόν δεν φαίνεται να κάνει πισω…

Τι λέει η ανακοίνωση της ΝΔ για τα τρία χρίσματα στο νομό.


Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.
Οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.
Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σήμερα προτείνουμε στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες τους: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1. Δήμος Αγρινίου Σταμάτης Δημήτριος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, πρώην Νομάρχης 2. Άκτιου-Βόνιτσας, Σολδάτος Νικόλαος, Δήμαρχος Παλαίρου 3. Ναυπακτίας, Παπαθανάσης Αθανάσιος, Δήμαρχος Ναυπάκτου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Δυστυχώς και από ότι φαίνεται οι Αιτωλοακαρνάνες και ειδικότερα οι αγρινιώτες θα ξανασυναντήσουν στο δρόμο τους έναν άνθρωπο που ως κακό «φάντασμα» περιπλανιέται πάνω από τον τόπο μας. Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος ο εμπνευστής αλλά ο άνθρωπος που με ιδιαίτερη επιμονή επανέφερε ένα από τα λίγα θετικά που είχε κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο χώρο της Παιδείας -την βάση του δέκα- για την εισαγωγή στα ΑΕΙ απόψε στις ειδήσεις του MEGA χωρίς καμιά ντροπή υπερασπίστηκε το τερατούργημα του. Υπερασπίστηκε την εισαγωγή σε ΑΕΙ και κυρίως σε ΤΕΙ φοιτητών που έδωσαν ακόμη και λευκές κόλλες! Υπερασπίστηκε την εισαγωγή φοιτητών (;) ακόμη και με μέσο όρο κάτω από την μονάδα (0,6)!!! Υπερασπίστηκε την εισαγωγή χιλιάδων παιδιών με Μ.Ο. βαθμολογίας 4, 5, 6, ή 7! Αλλοίμονο μας!
Και διπλά αλλοίμονο μας καθώς ο εν λόγω αναφέρθηκε και στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ λέγοντας ότι: «…. Βρήκα ακόμη και Πανεπιστήμιο με τροποποίηση σε νόμο…». Και ακόμη «…. Κανένα νέο τμήμα δεν θα λειτουργήσει, σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ»…
Ο εν λόγω αξιότιμος κύριος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Δυστυχώς για μας ήταν συνεργάτης του ΓΑΠ παλιότερα στο υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα όμως ο Πανάρετος ήταν και ο άνθρωπος (μαζί με κάποιους άλλους) που ΦΑΝΑΤΙΚΑ κίνησε (υποκίνησε ορθότερα) την διαδικασία ΑΡΠΑΓΗΣ της Οικονομικής Σχολής από την Πάτρα κατά το παρελθόν. ΦΑΝΑΤΙΚΑ επέμενε και κατά το παρελθόν και ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (1995-2000) στον αποκλεισμό του Αγρινίου από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ακόμη τον θυμάμαι να χασκογελά και πάντα σαρδόνια, στην ΟΠΕΡΑ ανάμεσα σε ομήγυρη των τότε φοιτητών και φοιτητριών του. Ακόμη θυμάμαι τα λόγια απέχθειας στο πρόσωπο του, μιας φοιτήτριας του για προσωπικούς και εκπαιδευτικούς λόγους. Ο εν λόγω και για πολλούς –γνωστούς σε μένα- λόγους «κακοπέρασε» στο Αγρίνιο.
Δυστυχώς θα τον βρούμε και πάλι σύντομα μπροστά μας. Και αυτό ακριβώς το νόημα έχει αυτή η ανάρτηση μας. Όταν τον ξαναβρούμε να είμαστε έτοιμοι. Και ως πολίτες και ως τοπική πολιτική ηγεσία. Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ και το «Λαμπρακιστάν» δεν χωρούν στην Αιτωλ/νία.
Και αν όπως λένε ο «δολοφόνος» επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος επαληθευτεί, ο …. Τοπικός μπόγιας θα είναι εκεί για να τον μαζέψει…..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κλειδώνει ο Ψαράκης στο Μεσολόγγι


Αυριο πρόκειται να ανακοινωθούν στους ενδιαφερομένους για το χρίσμα στο Μεσολόγγι, όχι όμως και στον δήμαρχο που δεν έχει προσκληθεί, τα αποτελέσματα τηςε δημοσκόπησης που έκανε το ΠΑΣΟΚ στον δήμο του Μεσολογγίου. Η συνάντηση γίνεται στην Ιπποκράτους.
Αυτά τα αποτελέσματα όπως μαθαίνουμε είναι πολύ ευνοϊκά για τον Γιάννη Ψαράκη,που όλα δείχνουν πως θα είναι τελικά ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι (Τέγας, Κατσούλης κλπ) θα κληθούν να συμπαραταχθούν μαζί του.
Βέβαια έτσι όπως έγινε η δημοσκόπηση και με τη μορφή που είχε, ήταν δεδομένο πως δεν θα ευνοούσε τον Αναγνωστόπουλο, αφού δεν τον είχε καν μέσα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ!
Μ'αυτά και μ'αυτά, το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει διχασμένο και στο Μεσολόγγι και με υποψήφιο από την Κατοχή παρακαλώ, όπως λένε οι πληροφορίες επαναλαμβάνω. Τώρα όσοι θεωρούν πως το έργο του 2006 δεν θα επαναληφθεί, ας κρατάνε και μια πισινή...
Δεν ξέρεις.

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ(αθλήτρια στίβου): Για την Ελλάδα ρε γαμώτοοοοοοοοοοο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου): Για σένα κουμπάρε (σ.σ. εννοεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά) το κάνωωωωωωωωωωωωωωω
Α.Π.(πρώην φίλος και ψηφοφόρος του Δ. Σταμάτη):Τα έμαθες τα νέα φίλε; Χωνάκι παγωτόοοοοοοοοοοοοο
Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό): Ουφφφφφφφφφφφφφφφφ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελικά... Σταμάτης, με βαριά καρδιά...

Μέσα στα επόμενα λεπτά αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Σταμάτη. Η τελική συνεννόηση του προέδρου του κόμματος με τον βουλευτή έγινε πριν λίγη ώρα και μέσα στις επόμενες μέρες, ο κ. Σταμάτης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.
Πάντως, όσοι επικοινώνησαν με τον βουλευτή δεν τον άκουσαν και πολύ ενθουσιασμένο, ενώ Νεοδημοκρατικό μπλογκ μεταφέρει πως ο Σταμάτης, είπε στον πρόεδρο : "Το κάνω για σένα κουμπάρε..."
Τώρα να δούμε τι θα κάνει και ο Βασίλης Αντωνόπουλος.

ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ


Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών, για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το θέμα της ποιότητας των Σχολών του νομού, τόσο στο ΑΕΙ στο Αγρίνιο, όσο και στο ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, εάν αναλογιστούμε ότι όλες οι σχολές στο Αγρίνιο και επίσης όλες εκτός ίσως του Τμήματος Δοίκησης κοινωνικών και συνετ. επιχειρήσεων και οργανώσεων έχουν πολύ χαμηλές βάσεις.
Για το Τμήμα υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ, ένα 2,5 αρκεί, ενώ τα Τμήματα του Πανεπιστημίου βρίσκονται στον πάτο, εαν βέβαια εξαιρέσουμε τις σχολές ξένων γλωσσών, ιερατικές κλπ που είναι φυσιολογικά ακόμη πιο κάτω...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΓΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΧ. ΠΟΛ/ΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 11.891 μόρια
ΔΙΑΧ. ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 12.033 μόρια
ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΧ. ΑΓΡΤΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 12.319 μόρια.


ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
YΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 2226 μόρια
ΘΕΡΜ ΚΑΛ. ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ 2.378
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ 3.783
ΕΦΑΡΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5.261
ΤΗΛΕΠ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ(ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) 6.578
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 9.530
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧ. ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 10.991

Tα όρια των δαπανών των υποψηφίων συμβούλων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο δημοτικό και περιφερειακό σύμβουλο.
Για τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Δυτικής Ελλάδας τα όρια είναι:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 224.429 4.500,00 €
ΑΧΑΙΑΣ 322.789 5.500,00 €
ΗΛΕΙΑΣ 193.280 3.500,00 €

Για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στην Αιτωλ/νία το όριο εκλογικής δαπάνης ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, εκτός από τους υποψηφίους του σημερινού δήμου Αγρινίου, που το όριο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Κάποιοι ξέρουν πότε να φεύγουν...


Εχοντας σαφώς αυτογνωσία, αξιοπρέπεια και πολιτική ευθύνη απέναντι στον πολιτικό χώρο που ανήκει αλλά και απέναντι στους ψηφοφόρους του , ο Νίκος Κωστακόπουλος ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να αποσυρει το ενδιαφέρον του για τον δήμο Θέρμου, παραδίδοντας μάθήματα που ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ χρήσιμα σε πολλούς επίδοξους αντάρτες.
Στην δήλωσή του ο κ. Κωτακόπουλος αναφέρει : "Συνδημότισσες, συνδημότες
Θεώρησα ηθικό χρέος μου να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσω για το ζήτημα της ανάδειξής μου ως υποψηφίου Δημάρχου Θέρμου, να σας γνωστοποιήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, την πορεία που ακολουθήθηκε για την επίτευξη του στόχου αυτού και την κατάληξή του.
Σας γνωρίζω, λοιπόν, ότι έχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου για την ανάδειξή μου ως υποψηφίου Δημάρχου με την από 23 – 8 – 2010 σχετική επιστολή μου, που απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, τον πολιτικό χώρο στις διαδικασίες του οποίου σχετικά με την ανάδειξη υποψηφίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχα με αίτημα στήριξης της υποψηφιότητάς μου.
Γι’ αυτό δημοσιεύεται στη συνέχεια αυτούσια η παραπάνω επιστολή, όπου περιλαμβάνονται τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με τις παραμέτρους του ζητήματος.
Παράλληλα, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να τους εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια στα αιρετά όργανα διοίκησης του Δήμου, να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο και όλους τους συναδέλφους – Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους Τοπικών Συμβουλίων – για τη μακρά συνεργασία μας και να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μου ότι το ενδιαφέρον μου για τα τοπικά ζητήματα και ο ζήλος μου για την προκοπή του τόπου θα παραμείνουν αμείωτα ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να κατέχω ή όχι κάθε φορά είτε ως αιρετός είτε και ως απλός πολίτης."
Θέρμο 25 Αυγούστου 2010
Διαβάστε όλη την αναφορά του κ. Κωστακόπουλου:


Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

του Κωστακόπουλου Νικολάου, Εκπαιδευτικού – Δημοτικού Συμβούλου Θέρμου

ΘΕΜΑ: « Ανάκληση αιτήματος στήριξης υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου Θέρμου »

Π Ρ Ο Σ
ΠΑ. ΣΟ. Κ.
Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων
στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κ Ο Ι Ν:
1. Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας
2. Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας
3. Δ. Ο. ΠΑΣΟΚ Θέρμου

Στο πλαίσιο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων που θα στηριχθούν από το Κίνημα, έχω υποβάλει σχετικό αίτημα στήριξης της υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου Θέρμου Αιτωλ/νίας.

Η πρόθεση της υποψηφιότητάς μου προέκυψε ως ανταπόκριση αφενός στο ηθικό χρέος μου για περαιτέρω αξιοποίηση της πολύτιμης εμπειρίας που έχω αποκομίσει από την αδιάλειπτη εικοσάχρονη ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφετέρου στο ώριμο στην κοινωνία αίτημα για ανανέωση του σκηνικού στα τοπικά δρώμενα. Ανανέωση που να σχετίζεται με πρόσωπα, ιδέες, αντιλήψεις, πρακτικές και στόχους, στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας αποτελεσματικότερης ανταπόκρισης στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Οι ενεργοί πολίτες της περιοχής – οι νέοι, οι επαγγελματίες, οι ανήσυχοι άνθρωποι, όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που αισθάνονται πως χρειάζεται κάτι παραπάνω, ένα όραμα για την περιοχή, ένας στόχος που θα τους εκφράζει, θα εμπνέει και θα καθοδηγεί – έπρεπε να βρουν κοινό βηματισμό και να συστρατευτούν σε έναν ενιαίο φορέα έκφρασης και δημιουργίας σε τοπικό επίπεδο.
Να συμμετάσχουν ενεργά στα τοπικά δρώμενα υπό τη σκέπη μιας δημοτικής παράταξης, όπου θα επανενωθούν οι δυνάμεις της προόδου τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και πολιτικών σχηματισμών – οι οποίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένες και χωρίς σαφή προοδευτικό προσανατολισμό σε επίπεδο οραματικού πλαισίου, αντιλήψεων, πρακτικών και συμμετοχικής δραστηριότητας – ώστε να διεκδικηθεί με αξιώσεις στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές η εντολή για την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου.
Αυτή την αναγκαιότητα φιλοδοξούσε να εκφράσει η δημοσιοποίηση της πρόθεσης ανάδειξής μου ως υποψηφίου Δημάρχου.
Επιπλέον, η απόφασή μου αυτή εδράστηκε στην πεποίθηση αφενός πως τα παραπάνω στοιχεία θα καθιστούσαν την υποψηφιότητά μου δυναμική πρόταση συσπείρωσης δυνάμεων από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς σχηματισμούς, πράγμα που αποτελεί βασική παράμετρο για επιτυχή, και στο μέγιστο δυνατό βαθμό αποτελεσματική, παρέμβαση στα τοπικά δρώμενα προς όφελος της κοινωνίας και αφετέρου πως αυτά τα δεδομένα θα αποτελούσαν εγγύηση για την επίτευξη νικηφόρου αποτελέσματος κατά την προσεχή εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά, κυρίως, για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου και για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.
Αυτό, άλλωστε, επιτάσσει το νέο πλαίσιο που θέτει η εφαρμογή του νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό αναφορικά με την αναδιοργάνωση των δομών και λειτουργιών των Ο.Τ.Α. αλλά και με το μοντέλο διοίκησης, πράγμα απαραίτητο για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Με αυτή τη συλλογιστική, η πρόθεση υποψηφιότητάς μου ως υποψηφίου Δημάρχου τέθηκε στην κρίση της κοινωνίας και υποβλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ, τον πολιτικό χώρο του οποίου είμαι μέλος, αίτημα στήριξης της υποψηφιότητάς μου, καθώς θεωρούσα πως κάτι τέτοιο βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τις απόψεις και τις αναγκαιότητες της τοπικής κοινωνίας αλλά και με τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος.


Με δεδομένο αφενός ότι το κλίμα ήταν ώριμο στην κοινωνία για την ανανέωση, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, και υπήρχε παρότρυνση από μεγάλη μερίδα πολιτών για την κάθοδό μου στις εκλογές ως επικεφαλής της παράταξης, και αφετέρου ότι η υποψηφιότητά μου συγκέντρωσε με συντριπτική πλειοψηφία τις θετικές γνώμες σε όλα τα στάδια της έως τώρα αξιολόγησης στα κομματικά όργανα, η φυσιολογική εξέλιξη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την κάθοδό μου στις εκλογές και με τη στήριξη μάλιστα του ΠΑΣΟΚ.
Η εξέλιξη των πραγμάτων, όμως, αναφορικά με τη συσπείρωση υπέρ της υποψηφιότητάς μου δεν υπήρξε η αναμενόμενη αναφορικά με την προοπτική εκλογικής νίκης. Σ’ αυτό συνετέλεσαν διάφοροι παράγοντες, όπως η έλλειψη του απαραίτητου χρόνου για την απαιτούμενη προετοιμασία, αντιλήψεις τοπικιστικού χαρακτήρα και ελλιπείς ή αναποτελεσματικές κομματικές διαδικασίες σχετικά με τη στήριξη υποψηφιοτήτων.
Αυτό, όμως, που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη θεωρώ πως σχετίζεται με την διεκδίκηση από τον Δήμαρχο, στον συνδυασμό του οποίου ανήκω και ο ίδιος ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, της επανακαθόδου του, ακόμη και χωρίς τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, ως αρχηγού της παράταξης για πέμπτη συνεχή τετραετία και παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του περί του αντιθέτου, πράγμα που λειτούργησε ως ανάχωμα στη δυναμική που υπήρχε, έστω και σε λανθάνουσα, σε μεγάλο βαθμό, μορφή στην κοινωνία, υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας, η οποία να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω.
Επιπλέον, η μεγάλη χρονική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε σχετικά με τις υποψηφιότητες που θα στηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την αδυναμία κατάληξης σε πολιτικές αποφάσεις και επιβολής τους ή ακόμη και καταδίκης πολιτικών στάσεων που εδράζονται σε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές κάποιων στελεχών, επέδρασαν αρνητικά στην προώθηση της δικής μου υποψηφιότητας, η οποία δεν θα δεχόμουν να εξελιχθεί περαιτέρω χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, όπως, εξάλλου, είχα δηλώσει, σεβόμενος τους όρους και τις διαδικασίες που θέτει η διαδικασία στην οποία έλαβα μέρος, τη στιγμή που αυτό δεν τηρήθηκε από τον έτερο συνδιεκδικητή της υποστήριξης της υποψηφιότητάς του από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Συμπερασματικά, θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι πολλά πράγματα δεν έγιναν, τα οποία ήταν απαραίτητα για να προχωρήσει μια νέα υποψηφιότητα, ή, μάλλον, πολλά έγιναν, ώστε αυτή να μην προχωρήσει.
Στη συνέχεια, η απόφαση επανάκαμψης του αρχηγού του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ανακοινώσει την μη επανακάθοδό του ως αρχηγού της παράταξής του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, λειτούργησε ως παράγοντας επανασυσπείρωσης των δυνάμεων του συνδυασμού του, μεγάλο μέρος των οποίων ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
΄Ετσι, το κλίμα της πολιτικής αναξιοπιστίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε από ανακόλουθες στάσεις και άρσεις δημοσίων δεσμεύσεων, συνοδευόμενο και από την ελλιπή αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους – καθώς η διαχωριστική γραμμή των δύο συνδυασμών δεν καθορίζεται κυρίως από διαφορετικές πολιτικές θέσεις και πρακτικές αλλά συγκροτείται στη βάση μιας συνεχούς αντιπαράθεσης στη βάση θεμάτων ήσσονος σημασίας χωρίς να λείπει ενίοτε και ο προσωπικός τόνος – επέτεινε την πόλωση που παρατηρείται στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κάθοδός μου ως επικεφαλής συνδυασμού θεωρώ πως θα συνιστούσε πράξη πολιτικής ανευθυνότητας, αφού είναι οφθαλμοφανές πως αφενός δεν θα συγκέντρωνε προϋποθέσεις εκλογικής νίκης και αφετέρου θα οδηγούσε σε περαιτέρω κατάτμηση τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στην τοπική κοινωνία, το οποίο είναι σήμερα διχοτομημένο στους δύο υπάρχοντες συνδυασμούς. Αυτό το σενάριο, θα είχε αρνητικές συνέπειες τόσο για το ΠΑΣΟΚ – καθώς θα είχε ως αποτέλεσμα την τριχοτόμηση του χώρου και την περαιτέρω διεύρυνση του ενδοπαραταξιακού ψυχικού χάσματος, με όλες τις παρενέργειες που θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο αναφορικά με την αναγκαία προοπτική για μελλοντική ενοποίηση του χώρου στα τοπικά δρώμενα – όσο και για την τοπική κοινωνία, καθώς θα οδηγούσε στην πρόωρη κατάρρευση μια κίνηση ανανέωσης του σκηνικού στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, η οποία εξελίσσεται ως αναγκαιότητα στην αντίληψη της κοινωνίας, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η απαραίτητη ωρίμανση του κλίματος, ώστε να υλοποιηθεί και στην πράξη.
Επιπλέον, πιστεύω πως η κάθοδός μου θα θεωρούνταν ως πράξη εκδίκησης προς τον συνδυασμό του Δημάρχου, πράγμα που δεν συνάδει με τις δικές μου πολιτικές αντιλήψεις, οι οποίες είναι συνυφασμένες εμπράκτως με ενέργειες ενότητας και συναντίληψης στα τοπικά δρώμενα, όπως πολύ καλά γνωρίζει η τοπική κοινωνία. Από την πλευρά μου, τιμώ το χώρο με τον οποίο συμβάδισα επί μια οχταετία, συμμετέχοντας ενεργά και καταβάλλοντας χωρίς προσωπικά κίνητρα όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου, όπως γνωρίζουν οι συνάδελφοί μου στο Δήμο και η κοινωνία.
Η έκφραση της πρόθεσής μου να ηγηθώ μιας κίνησης που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι λογικό να σχετίζεται με διασπαστικές λογικές ούτε να ανάγεται σε προσωπικές επιδιώξεις. Αντίθετα, μάλιστα, σχετίζεται με την έκφραση της αναγκαιότητας προώθησης των απαιτούμενων διαδικασιών μετεξέλιξης κάθε πολιτικού σχηματισμού, όπως είναι και μια δημοτική παράταξη, ώστε αυτός να μπορεί να συμβαδίζει με τις εκάστοτε ανάγκες κι έτσι να λειτουργεί ως προωθητική δύναμη, πράγμα που αποτελεί την πεμπτουσία της ύπαρξης κάθε πολιτικού σχηματισμού, γιατί διαφορετικά είναι πιθανό αυτός να καταλήξει σε όχημα κοινωνικής στασιμότητας και έτσι να ακυρωθεί εμπράκτως ο ρόλος του.
Αυτή η μετεξέλιξη στη δημοτική παράταξη, θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού ή να έχει δρομολογηθεί έγκαιρα κατ’ απαίτηση όλων των εκλεγμένων και υποψηφίων της παράταξης, μέσα από εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, σε υλοποίηση των σχετικών δημόσιων δεσμεύσεων του αρχηγού του συνδυασμού, οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Ακόμη, κι αν έπρεπε να υπάρξει επανακάθοδος στις προσεχείς εκλογές με την ίδια ηγεσία, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί γι’ αυτό συμφωνία και απόφαση, έστω και κατά πλειοψηφία, της παράταξης, την οποία θα ήταν υποχρεωμένοι να δεχθούν όλοι, ακόμη κι αν δεν συμφωνούσαν, πράγμα που δεν έγινε.
Η συμμετοχή μου σε μια καθ’ όλα δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων Δημάρχων εντός των πλαισίων που θέτει ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω, δεν μπορεί να αποτελεί επιλήψιμη συμπεριφορά, αλλά, αντιθέτως, θα έπρεπε να αποτελέσει έναυσμα για μια δυναμική πορεία μετεξέλιξης της δημοτικής παράταξης στην προοπτική όχι μόνο της εκλογικής νίκης αλλά και της μετέπειτα αποτελεσματικής πρωταγωνιστικής της παρουσίας στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία.
Για όλα τα παραπάνω, και για να μη θεωρηθώ διασπαστής του συνδυασμού του Δημάρχου ή αποστάτης, όπως άδικα χαρακτηρίστηκα από τον ίδιο και από κάποιους συνεργάτες του, πόσο μάλλον υπαίτιος μιας απευκταίας εκλογικής ήττας, θεώρησα ως πράξη πολιτικής ευθύνης την αναθεώρηση της έως τώρα τακτικής μου σχετικά με την υποψηφιότητά μου.
Έτσι, κατέληξα στην απόφαση να μην κατέλθω ως υποψήφιος στο Δήμο Θέρμου σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, καθώς το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, απέχει πολύ από τη δική μου φιλοσοφία και πρακτική, πράγμα που εξ’ αντικειμένου καθιστά άνευ νοήματος το αίτημά μου προς το ΠΑΣΟΚ περί στήριξης της υποψηφιότητάς μου ως υποψηφίου Δημάρχου, το οποίο ανακαλώ με την παρούσα επιστολή μου, έχοντας ως πεποίθηση πως η ενασχόληση με τις κοινές υποθέσεις δεν εντάσσεται στα πλαίσια του επαγγελματισμού και δεν διέπεται από στάσεις και νοοτροπίες που αφορούν την επαγγελματική εξέλιξη κάθε ατόμου αλλά ανάγεται στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς και πρέπει να αποτελεί κατάθεση ψυχής.
Παράλληλα, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητά μου στα όργανα του Κινήματος καθώς και προς τους συνδημότες μου που δήλωσαν τη συστράτευσή τους στην εκφρασμένη πρόθεσή μου να ηγηθώ της παράταξης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τους οποίους απελευθερώνω πολιτικά και ηθικά και τους καλώ να επιλέξουν κατά συνείδηση και να στρατευθούν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.
Συγχρόνως, δηλώνω πως παραμένω στρατευμένος στις αρχές και αξίες του Κινήματος, στηρίζω χωρίς πικρία τις όποιες επιλογές του ΠΑΣΟΚ σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής και παραμένω πάντα διαθέσιμος για να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, όταν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από την κοινωνία και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω, είτε εκπροσωπώντας κοινωνικές ομάδες είτε ως απλός πολίτης, στα πλαίσια πάντα του εθελοντισμού, που αποτελεί για μένα στάση ζωής αναφορικά με την ενασχόλησή μου με τα κοινά.
Θέρμο 23 Αυγούστου 2010
Σας ευχαριστώ
Νικόλαος Κωστακόπουλος »