Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΤΟΝ "ΗΠΙΑΜΕ" ΠΑΛΙ...


ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣΤην ήττα γνώρισε σήμερα στην Καλαμάτα ο Παναιτωλικός στην 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο τέλος του α’ ημιχρόνου (43’) ο Ντε Βινσέντι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στην Καλαμάτα και στο 64’ ο Κουτσοσπύρος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 72’ αποβλήθηκαν Πουρτουλίδης και Δημούτσος. Στο 77’ ο Βούκοβιτς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για τον Παναιτωλικό. Γενικά η ομαδα για άλλη μια φοράέδειξε άλλο πρόσωπο το γνωστό καιαδύναμο εκτός έδρας.
Ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι οφ ανόδου έκανε ο Πανσερραϊκός, μετά το 1-0 επί της Κέρκυρας με γκολ του Μπανγκουρά στο 83΄.Πάντως ο Παναιτωλικός έχει μέσα στο Αγρίνιο και τον Εθνικό και τον Πανσερραϊκό. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ρόδος-Εθνικός 1-1
Θρασύβουλος-Αιγάλεω 1-1, Ιωνικός-Εθνικός Αστέρας 1-0, Καλαμάτα-Παναιτωλικός 2-1, Ολυμπιακός Βόλου-ΟΦΗ 3-0, Αγροτικός Αστέρας-Ηλιούπολη 3-0, Πιερικός-Διαγόρας 2-0,
Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας 1-1, Πανσερραϊκός-Κέρκυρα 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
1. Ολυμπιακός Βόλου 59
2. Κέρκυρα 55
3. ΟΦΗ 46
4. Εθνικός 43
5. Πανσερραϊκός 42
6. Πιερικός 41
7. Παναιτωλικός 39
8. Αγροτικός Αστέρας 38
9. Ηλιούπολη 37
10. Δόξα Δράμας 36
11. Διαγόρας 35
12. Θρασύβουλος 34
13. Εθνικός Αστέρας 33
Ιωνικός 33
Αναγέννηση Καρδίτσας 33
16. Ρόδος 30
17. Καλαμάτα 25
18. Αιγάλεω 17

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ...


ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ Η ΝΔ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΤΟ ΤΕΕ
Το είχε αυτό η ΝΔ να μην της τρώμε το δίκιο. Ποντάριζε πάντα σε ωραίες παρουσίες, παίζοντας έτσι επικοινωνιακά, για να καλύψει το μεγάλο πολιτικό της έλλειμμα, σε πολλούς χώρους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ωραίες παρουσίες έρχονται να "χτυπήσουν" σε έναν από τους κορυφαίους επιστημονικούς φορείς του νομού Αιτωλοακαρνανίας και σύμβουλου της Πολιτείας, το ΤΕΕ, όπου οι εκλογές για νέα Διοίκηση γίνονται στις 25 Απριλίου. Δεν είναι πασαρέλα δηλαδή, αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν, γιατί ακόμη και σε αυτον τον χώρο,όπως σε όλους, το ωραίο, το φρέσκο και πολλές φορές το πολιτικό "κενό", πουλάει... Η περίπτωση της φωτογραφίας η κ. Ρενα Γουρνάρη δεν είναι και η μοναδική, μιας και μαθαίνω πως στο ψηφοδέλτιο του κ. Ρόκκου και της ΝΔ στο ΤΕΕ υπάρχουν και άλλες όμορφες παρουσίες. Την ίδια στιγμή ο κ. Πριόβολος, δεν θα είναι τελικά υποψήφιος αλλά θεωρείται δεδομένο πως δεν θα στηρίξει ούτε αυτός ούτε όσοι επηρεάζει, την ΔΑΚΕ των μηχανικών.
Η φωτογραφία από το φιλικό μου blog paronetol αν και την έπεσε σε λάθος άνθρωπο..

"ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ Η ΕΞΙ ΔΗΜΟΥΣ


"Κληρώνει" σε δυο εβδομάδες. Η Τριχωνίδα το μόνο πρόβλημα.
Ισχυρότατες είναι πλέον οι πιέσεις που ασκούνται σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα για την δημιουργία του δήμου Τριχωνίδας, που είναι και το μόνο πρόβλημα για να "κλειδώσει" ο χάρτης των συνενώσεων στην Αιτωλοακαρνανία Και από τις δυο πλευρές,αυτην που θέλει το Αγρίνιο να φτάνει μέχρι και το Θέρμο και αυτήν που θέλει τους πέντε Παρατριχώνιους να αυτονομούνται γίνονται οι τελευταίες επαφές και ασκούνται πιέσεις για την απόσπαση δεσμεύσεων Οι πιέσεις αυτες γίνονται σε όλους τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που στην πλειοψηφία τους όμως είναι επιφυλακτικοί και "φοβούνται" να εκφραστούν δημόσια.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δήμοι στον νομό δεν θα ξεπεράσουν τους έξι.

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΣΝΣΕΡΒΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ... ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ
Πέρασε μια εβδομάδα σχεδόν που στο λιμάνι της Ναυπάκτου στήθηκε κανονικό Πασχαλιάτικο πανηγυράκι, με... κόκκινα αυγά, ψητά και Πασχαλινούς μεζέδες, νησιώτικα χορευτικά, κρητικές λυρες κλπ. Πέρναγαν οι Ναυπάκτιοι από το λιμάνι και...σταυροκοπιόνταν οι άνθρωποι.
Τηλεοπτικός σταθμός της Πάτρας, έστησε τη γιορτή, για να την προβάλλει ανήμερα του Πάσχα και από τα τραπέζια της παρέας αυτής πέρασαν οι δημοτικοί ταγοί της Ναυπάκτου, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Αθ. Παπαθανάση.Ο Δήμαρχος μάλιστα τίμησε και τη Μαρία Λόη για τη μεγάλη της προσφορά στη Ναύπακτο!
Μιλάμε για μεγάλα μεγαλεία, σε μια ηλιόλουστη μέρα.. Αντε κι από τον Αύγουστο με κοντομάνικα Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

ΠΩΣ ΤΟ'ΠΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ;


ΖΗΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΡΟΥΣ.
Μερικές φορές καλύτερα είναι να μασάς παρά να μιλάς..Αυτό μάλλον ισχύει για τον δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαπαθανάση που μιλώντας χθες στην σύσκεψη της ΤΕΔΚ στο Μεσολόγγι για τον Καλλικράτη και τις συνενώσεις, επέμεινε πως δεν θα πρέπει να μεταφερθούν αρμοδιότητες στους νέους δήμους χωρίς τους απαραίτητους πόρους. Αυτονόητο αυτό θα μου πείτε, αλλά για τον συγκεκριμένο δήμαρχο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν εκείνος που πάλεψε εκμεταλλευόμενος όλες τις προσβάσεις του στη φιλική του κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να φύγει από πάνω του η πολεοδομία στη Ναύπακτο και να πάει στην Νομαρχία, χωρίς πόρους και χωρίς υπαλλήλους.
"Έφαγε ήττα" άσχημη θα μου πείτε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε τον Σώκο, αλλά με την απόφαση αυτη, οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οφείλουν πολλά, χωρίς καν να τον ξέρουν, στον κ. Παπαθανάση. Μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς λεφτά είναι πλέον παράνομη.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ


ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ
Άκυρη και παράνομη είναι η μεταβίβαση καθηκόντων αν δεν εξασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα για την υλοποίησή τους. Αυτό έκρινε το τρίτο τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, κάνοντας δεκτή την σχετική αίτηση της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, που ζυτούσε να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα του Γιώργου Σουφλιά για την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της πολεοδομίας στην Ναύπακτο, απο τον δήμο στη νομαρχία
Πολλά είναι τα σχετικά δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βάζει φρένο στην μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Υπουργεία σε δήμους και ο νομαρχίες, όταν αυτές οι αρμοδιότητες δεν συνοδεύονται από πόρους που είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση αυτών των αρμοδιοτήτων. Η προσφυγή και η δικαίωση της νομαρχίας ουσιαστικά βάζει φρένο στο ζήτημα αυτό πανελλαδικά και πλέον, η όποια αρμοδιότητα μεταφέρεται από κεντρικά προς τα κάτω και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται και με τα αναγκαία χρήματα.
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και η προηγούμενη κυβέρνηση έφαγαν γερό στραπάτσο μετά από αυτό.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΪΧΗ ΕΙΧΑΜΕ ΛΕΦΤΑ;



ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ...
Ρε γαμώτο υπάρχουν κάποια πράγματα σε αυτη τη κυβέρνηση που δεν μου θυμίζουν και τόσο σοσιαλισμό κλπ πανανθρώπινες αξίες που αυτός (ο σοσιαλισμός ντε...)λένε πως εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων και την αλληλεγύη μεταξύ των λαών που δοκιμάζονται.
Στο.. πιτς φυτίλι στείλαμε προχθες κομάντα στο Μαρόκο να ψάξουν τον σεϊχη του Αμπου Ντάμπι που κατέπεσε με το ανεμοπλάνο του και που τελικά βρέθηκε νεκρός.
Ο σεϊχης βρίσκονταν στην 27η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και άνθρωπος με παγκόσμια επιρροή σε οικονομικά θέματα. Τα χρήματα που διαχειρίζονταν ο 41χρονος σεϊχης ετησίως είναι περίπου 800 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό διπλάσιο από το ΑΕΠ της Ελλάδας.
Η Abu Dhabi Mar αναμένεται να αποκτήσει εκτός απροόπτου το 75% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ το Abu Dhabi έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο, η Ελλάδα δεν είχε λεφτά για να στείλει αποστολή διάσωσης για τους θαμμένους φουκαράδες του σεισμού της Αϊτής Τα λεφτά τελικά γι'αυτην την αποστολή τα κάλυψε Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας..

ΑΛΛΟ ΑΡΤΑΣ, ΑΛΛΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ...


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝΙΔΙΩΤΕΣ
Ο Μάρκος Βασίλας, ο δήμαρχος Μενιδίου, πρωτοσταστεί στην κίνηση στον δήμο του για απόσχιση από την Αιτωλοακαρνανία και συνένωση με την Αρτα. Στο πλευρό του, τάσσονται ανοικτά επώνυμοι της Αρτας, που βρίσκονταν δίπλα του πρόχθές που αποκλείστηκε και η εθνική οδός για την γνωστοποιηση του αιτήματος. Καλά όμως θα έκαναν να το αποφύγουν, μην "καρφωνόμαστε" κιόλας....
Η Αρτα, έχει κάθε λόγο να μπεί στον Βάλτο και πληροφορίες μας λένε πως θέλει και δημοτικά διαμερίσματα του σημερινού δήμου Ινάχου! Οχι πως θετω θέμα "βωμών και εστιών" αλλά κάτι μου "βρωμάει" προς τα'κει και αυτό δεν είναι τα.. ψάρια των ιχθυοκαλλιεργείων.
Πάντως στον Βασίλα, δεν πέφτει κι άσχημα να είναι αντιδήμαρχος στην Αρτα...αλλο Αρτα αλλο Αμφιλοχία, πως να το κανουμε..
Γιατί εδώ που τα λέμε για όσους δεν ξέρουν, οι προτάσεις για ρόλους μετά τις συνενώσεις, σε όλο τον νομό, πέφτουν βροχή..

"ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ" Ο ΑΛΕΤΡΑΣ


ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
Ανυπέρβλητα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Οινιάδων Αντώνης Αλετράς, μιας και σύμβουλοι του συνδυασμού του, του δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και καταψηφίζουν τις προτάσεις της παράταξης που θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Ισως εδώ εστιάζονται και οι προσπάθειες Αλετρά για προσέγγιση μόνο με το Αιτωλικό, μπας και ανατρέψει τα δεδομένα στην περιοχή του, μιας και είναι γνωστό ότι εκλέχτηκε οριακά το 2006 με την αποχή των δεξιών Κατοχιανών
Πριν λίγες μέρες καταψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του δήμου, ενώ ανάλογες "κατραπακιές" επεσαν και νωρίτερα. Ο δήμαρχος τελεί εν ομηρία των συμβούλων που τον αμφισβητούν και οι επόμενοι μήνες με τον "Καλλλικράτη" μπροστά αναμένονται δύσκολοι.

Εδωσε χρονοδιάγραμμα ο Παμπούκης για την επένδυση στο Πλατυγιάλι.


« Η ολοκλήρωση της αδειοδότησης εκτιμάται περί το τέλος του 2010. Η υλοποίηση της επένδυσης εκτιμάται να ξεκινήσει στις αρχές του 2011, ενώ η επένδυση προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις φάσεις της το 2015.»
Αυτά απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην σχετική ερώτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη
Με αυτον τον τρόπο η κυβέρνηση δίνει επίσημα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το Πλατυγιάλι.
Επίσης ο Υπουργός Επικρατείας δίνει περαιτέρω διευκρινήσεις «Οι συνολικές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση θα φτάσουν περίπου τις 1.500, ενώ η χρήση θερμοκηπίων άλγης για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα που θα εκπέμπεται από τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, τον καθιστά τον πιο καθαρό σταθμό του είδους στην Ευρώπη. »
Σχετικά με τον χαρακτήρα της επένδυσης καθώς και το ποιες εταιρείες θα συμμετέχουν σε αυτήν ο Υπουργός Επικρατείας επισημαίνει τα εξής: «Το έργο θα αποτελείται από Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, Σταθμό επαναέριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), Σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων και Θερμοκήπια Άλγης για την απορρόφηση του εκπεμπόμενου από τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διοξειδίου του άνθρακα.
Το σύνολο της επένδυσης θα προέρθει από ίδια κεφάλαια και δανεισμό και δεν απαιτείται η συνδρομή του Ελληνικού Κράτους με επιχορηγήσεις κεφαλαίου. Η επένδυση θα προσφέρει στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.»

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΣΤΗ ΔΗΜΑΔΗ ΤΑ ΧΑΛΚΟΥΝΙΑ


Ζ'ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ
Μετά από αρκετές δεκαετίες, ο δήμος Αγρινίου, με την σύμφωνη γνώμη του τοπικού ποιμενάρχου μας, θα οργανώσει προς τέρψιν του φιλοθεάμονος ορθοδόξου πληρώματος συγκέντρωση επιταφίων στην πλήρως ανακατασκευασμένη πλατεία Δημοκρατίας. Να μπορέσουν να την δούν όλοι, τζάμπα ήταν κλειστή δυο χρόνια τώρα;
Τα χαλκούνια, αμέσως μετά την συγκέντρωση των επιταφίων (... μαθαίνω οι θείτσες στις ενορίες συρομαδιούνται για το ποιός επιτάφιος θα είναι καλύτερα στολισμένος...) θα ανάψουν στην πλατεία Δημάδη.
Μην μας χαλάσει και κανά πλακάκι και κάναμε αμάν να τα βάλουμε...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ...


ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΕΟ ΤΣΟΝΤΟΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ...
Όπως φαίνεται ο Σειρινάκης παραγωγός της εταιρείας πορνό SIRINA έχει στα σκαριά την νέα ταινία -τσόντα της Τζούλιας, έτσι τουλάχιστον γράφουν blogs της Αθήνας. Έχει πολύ υλικό που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, το συμμαζεύει και μάλλον θα δούμε σύντομα στα περίπτερα. Για μια ακόμα φορά το STAR έχει ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την νέα τσόντα της Τζούλιας, ούτε ποσοστά να είχε...
Πάντως επειδή ενθυμούμαστε το πότε κυκλοφόρησε το πρωτο βίντεο της τραγικής αυτης tvπερσόνας, που συνέπεσε με την ανακοίνωση του "Πρόγραμματος Σταθερότητας" με τις γνωστές περικοπές, ψυλιάζομαι κάτι ανάλογο. Λες;

ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ'ΠΑ ΘΑ'ΝΑΙ "ΣΟΥΠΑ";


ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έκανε η ΤΕΔΚ του νομού στο Μεσολόγγι σήμερα για το σχέδιο Καλλικράτης. Κυρίως οικονομικά θέματα συζητήθηκαν μιας και οι δήμαρχοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους άμα δεν κατατεθεί η πρόταση του Ραγκούση για το ποιός θα συνενωθεί με ποιόν.
Οχι ότι δεν ήταν χρήσιμη η συνάντηση μιας κι έγιναν τοποθετήσεις δημάρχων αλλά εκπροσώπων θεσμικών φορέων, αλλά γενικά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα τέθηκαν μιας και πολλοί είπαν να μην "κάψουν" τα χαρτιά τους από τόσο νωρίς.
Για το χωροταξικό πάντως μίλησαν κάποιοι όπως ο κ. Βασίλας του Μενιδίου που επέμεινε στην συνένωση του δήμου του με την Αρτα, ενώ ο δήμαρχος Αστακού τόνισε την αντίθεσή του στη δημιουργία ενός δήμου στο Ξηρόμερο, προτείνοντας να είναι δύο ή τρεις ή τέσσερις και πάει λέγοντας...
Ο Αποστόλης Κοιμήσης, που τελευταία και το δικό του όνομα "έπεσε" για υποψήφιος περιφερειάρχης (μιας και όπως λένε οι κακές γλώσσες έγινε ξαφνικά ο εξ' απορρήτων του Παπανδρέου!) στην εισήγησή του αναφέρθηκε γενικά στα όσα προβλέπονται από το προσχεδιο που κετέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, για αρμοδιότητες, ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία των νέων δήμων, κριτήρια χωροθέτησης κλπ
Τα σπουδαία αργότερα...

ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τη συνέχιση του προγράμματος Συν-Κοινωνία με χρηματοδότηση από το Δήμο Αγρινίου με οικονομικούς πόρους που θα προκύψουν από την περικοπή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του χθες Δευτέρα 29 Μαρτίου, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου. Εδω που τα λέμε, πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές είχαν μάλλον αμφισβητήσιμα αποτελέσματα, οπότε δεν είναι κι άσχημο που χρήματα από εκεί θα πάνε για την ενδοδημοτική συγκοινωνία των μινι bus που τόσο έχουν βοηθήσει κατοίκους πολλών περιχών να εισέρχονται άνετα και με χαμηλό τίμημα στην αγορά του Αγρινίου.
"Αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Αγρινίου, καθώς μέσα από το πρόγραμμα Συν-Κοινωνία μετακινούνται κυρίως δημότες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση"λέει η ανακοίνωση του δήμου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Ο ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ,Η ΕΠΟΜΕΝΗ EUROVISION ΣΤΙΣ ΟΙΝΙΑΔΕΣ!
Εφ'όλης της ύλης μίλησε σήμερα ο Φωκάς Ευαγγελινός, στο ΟΛΑ του Θέμου και μου καρφώθηκε μια φοβερή ιδεά, όπως τον θαύμαζα. Ρε παιδιά, αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος, με ευρεία αποδοχή και μεγάλη αγάπη για το χωριό του, που τον χάνεις, που τον βρίσκεις το καλοκαίρι στον... Λούρο είναι κι όχι στην Μύκονο...
Γιατί όχι δηλαδή, να μην κατέβει μια προσωπικότητα ευρείας αποδοχής στον νεό και διερυμένο δήμο του Μεσολογγίου. Φαγώνονται που φαγώνονται οι ΠΑΣΟΚοι, να μπεί "σφήνα" ο Φωκάς και να κερδίσει με την "σιωπηρη" στήριξη και της ΝΔ. Φαντάζεστε τι ωραία που θα περάσουμε;
Τον καλω επισήμως να το σκεφτεί κι αν πει το ναι, του έχω και για το επιτελείο του δυο-τρείς καλές προτάσεις, με γνώσεις στα επικοινωνικακά και τη διεύρυνση γενικότερα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ "ΣΟΥΠΑ" ΣΗΜΕΡΑ


Δεν περιμένουμε και πολλά από τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση που οργανώνει η ΤΕΔΚ στο Μεσολόγγι, με θεσμικούς φορείς του νομού μας για τον Καλλικράτη. Μάλλον θα ακούσουμε σε επανάληψη και σε "σούμα", αυτά που εδώ και μήνες δημοσιεύει ο τοπικός τύπος του οποίου είμαι φανατικός αναγνώστης, μιας και στους σκουπιδοτενεκέδες που τριγυρνώ καμιά φορά, όλο και σε κάτι φυλλάδες πέφτει το μάτι μου.
Δηλαδή με δυο λόγια ο Τραπεζιώτης θα ζητήσει να μην γίνουν μεγάλοι δήμοι, γιατί δεν θα είναι πάλι δήμαρχος, το Μενίδι θα ζητήσει Αρτα (έκλεισαν και την εθνική οδό προχθές οι Μενιδιώτες για το θεμα), ο δήμαρχος Αποδοτίας θα ζητήσει ορεινό δήμο, ο Αρακύνθου θα πει να μην παει Θέρμο, ο Στάϊκος του Αστακού αφού καταγγείλει το σύστημα θα ζητήσει κι αυτός δήμο στα μέτρα του και παει λέγοντας. Ας μη γελιόμαστε, κανονική "σούπα" θα είναι η σημερινή, ότι πρέπει όμως για τις σελίδες του τύπου, να γεμίσουν κι έχουμε και χρονιάρες μέρες.. Εγω το'πα καλή η διαβούλευση, αλλά με ποιους να συζητήσεις;

"ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ;"


Το είπε κι αυτό ο Σταμάτης στον "Αχελώο".
Είπαμε πως όταν ο Σταμάτης μιλά είτε σε κανάλι, είτε σε ραδιόφωνο θέλει να "ανακατώνει" τα πράγματα κι όχι μονο στην παράταξη του αλλά και στο ΠΑΣΟΚ κλπ Όποιον πάρει ο χάρος δηλαδή, φτάνει να είμαστε στην επικαιρότητα και να μας συζητάνε.
Ειδα την εκπομπή του τοπικού τηλεμονοπωλίου με Σταμάτη και Μακρυπίδη κι εκτός των άλλων, αφού ο βουλευτής απέκλεισε το ενδεχόμενο να ειναι υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στο Αγρίνιο, είπε για τον Γιώργο Παπαναστασίου, σχολιάζοντας την δήλωση του οτι δεν ενδιαφέρεται για το Αγρίνιο: "και ποιος είναι ο κ. Παπαναστασίου;" συμπληρώνοντας πως ένα τηλεφώνημα της ηγεσίας της ΝΔ είναι ικανό να κάνει τον πρόεδρο του ΤΕΕ να το ξανασκεφτεί και να είναι τελικά υποψήφιος.
Ο Σταμάτης δηλαδή έχει τη δυνατότητα να πει το "όχι" ενώ ο Γιώργος δεν την έχει.. κάτι θα ξέρει ο παλιός..
Άλλα κι από την άλλη ο Παπαναστασίου, μάλλον αρχίζει να βαριέται να δηλώνει μονίμως.. εθελοντής στα κελεύσματα του κόμματος.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ


Στην περιοχή της διαστάυρωσης Φιλοσόφων
& Λευκάδας - Νυδριού, μετά από ανασκαφή που έγινε για οικοδόμιση
ήρθαν στο φως αρκετοί αρχαίοι τάφοι που χρονολογούνται στο τέλος του 5ου
αρχές 4ου αιώνα π.χ. Πρόκειται για τμήμα αρχαίου νεκροταφείου που ...
βρίσκονταν στην περιοχή το οποίο έχει διατηρηθεί σε πολύ κατάσταση .
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περίπου 20 τάφοι ενώ ένας από αυτούς είναι
ενός μικρού παιδιού.
www.mylefkada.gr

"OYTE EMMEΣΗ ΟΥΤΕ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ"


Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η παρουσία του Αχαιού νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου στις φετινές γιορτές εξόδου και ειδικότερα στο γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας που παρατέθηκε χθες το μεσημέρι. Κάποιοι θεώρησαν πως η πρόσκληση του δημάρχου και η αποδοχή της από τον Πατρινό νομάρχη, ήταν ένας έμμεσος τρόπος ότι ο Κατσικόπουλος ενισχύεται και απολαμβάνει της στήριξης του δημάρχου του Μεσολογγίου.
Ελα όμως που δεν είναι έτσι. Ο νομάρχης της Αχαΐας πάντα λαμβάνει προσκλήσεις για τις γιορτές εξόδου, φέτος όμως επέλεξε να έρθει κιόλας, μιας και τις προηγούμενες χρονιές δεν το έπραττε. Τώρα ηρθε, για τους δικούς του λόγους...ασε που έμαθα πως αισθάνθηκε βαρετά μονάχος...
Οσο για τα περι στήριξης, ο Αναγνωστόπουλος μάλλον τ'ακούει βερεσέ. Να μου το θυμηθείτε, θα είναι ο πρώτος που θα στηρίξει τον Σώκο προεκλογικά. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στα συντρόφια του ΠΑΣΟΚ...
Στη ΝΔ δεν το'χουν αυτό, γι'αυτο και όλο χάνουν.

Στο Αγρίνιο, το κτίριο της Τράπεζας της Ελλλάδος


ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ Η ΑΓΟΡΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ
Την πώληση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (επί της οδού Αναστασιάδη), στο Δήμο Αγρινίου, ενέκρινε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
Το τίμημα προσδιορίσθηκε στο ποσό των 2.585.000 (δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ), το οποίο δεν απέχει από την προσφορά που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου που ανέρχονταν στο ποσό των 2.500.000 Ευρώ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται, ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτιρίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, είχε εκδηλωθεί πριν από δύο χρόνια, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο μνημείο και του χώρου ως κοινόχρηστο.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου.

Ε, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;



ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΆΛΙ
Διλήμματα περί "ξεπουλήματος εθνικού πλούτου" μας σερβίρουν κάτι "ενεργοί πολίτες" (εξ Αθηνών οι περισσότεροι ορμώμενοι..) που τελευταία επανενεργοποιήθηκαν για να μας "σώσουν" και πάλι από πάσης φύσεως καπιταλιστικό-αμερικανικό δάκτυλο στην περιοχή. Η συγκεκριμένη μικρή ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από άτομα συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και αντεξουσιαστών, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για τον λιθάνθρακα, όπου όμως εκεί, όλη η κοινωνία και οι φορείς του νομού, είπαν όχι. Εδώ είναι και η μεγάλη διαφορά.
Δεν θα πούμε πως αυτό που θέλουν να κάνουν οι Άραβες είναι φιλικό στο περιβάλλον, προς Θεού,(η μάλλον προς... Αλλάχ) ποια επένδυση δεν έχει επίπτωση, αλλά οι συγκεκριμένοι θέλουν να προκαλέσουν λάθος αντανακλαστικά στον κόσμο. Κι αυτό επειδή χθες στο "Βήμα" γράφτηκε οτι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το Πλατυγιάλι και οι ενεργοί πολίτες εξανίστανται... Ε και τι έγινε, ιδιωτικό δεν ήταν και πριν; Τράπεζες το έχουν το λιμάνι, που ανήκουν σε άλλες, ακόμη μεγαλύτερες πολυεθνικές. Που είναι το πρόβλημα, στο οτι ενδιαφέρονται οι Άραβες και είναι δήθεν από πίσω τους οι κακοί Αμερικάνοι; Μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Εντάξει, δικαίωμα του καθενός είναι να αντιδρά, αλλά στο συγκεκριμένο πολύ φοβάμαι οτι οι "ενεργοί" θα "φάνε το μούτρα τους".
Δεν κοιτάνε λίγο το θέμα με τους Βούλγαρους στη Μαγούλα, που τους πίνουν το αίμα κάτι τοπικά αφεντικά και ζουν μέσα στην αθλιότητα; Η καλύτερα να διαδηλώσουν για τον νεκρό Αφγανό στα Πατήσια; Αλλά μπα...Τους ενδιαφέρουν μόνο τα "μεγάλα";

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ING ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Αναπροσαρμόζει την παρουσία της σε πολλές επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος, η πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία ING.
Μαθαίνουμε πως το υποκατάστημα της ασφαλιστικής επί της εθνικής οδού στο Αγρίνιο, όπως πιθανώς και σε άλλες πόλεις, σύντομα πρόκειται να κλείσει. Οι ασφαλιστές πλέον μάλλον θα δουλεύουν από το... σπίτι τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί και ανησυχία στους ασφαλισμένους Έτσι πιστεύουμε..
Προφανώς υπάρχει κάποιοι πρόγραμμα περικοπών εξόδων. Η οικονομική κρίση φαίνεται επηρέασε ακόμη και γίγαντες, όπως η ING.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ


Προχωρούν οι ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλιστούν γρήγορα οι σχετικές αδειοδοτήσεις και να δοθεί το πράσινο φώς για να ξεκινήσει η μεγάλη ενεργειακή επένδυση που επιδιώκει το Κατάρ για το Πλατυγιάλι. Ο ρόλος του Υπουργείου είναι πολύ σημαντικός σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και άλλων αρμοδίων Υπουργείων και υπηρεσιών μιας και το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι, το γραφειοκρατικό ελληνικό κράτος, να ξεπεράσει τις γνωστές αγκυλώσεις του, που συνήθως είναι και η τροχοπέδη για επενδύσεις στη χώρα και την περιοχή.
Ήδη, στις 24 Μαρτίου, έγινε γνωστό, ότι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι εστάλη έγγραφο προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας, που αφορά στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλιού. H τροποποίηση γίνεται, προκειμένου να συμπεριληφθούν χρήσεις που σχετίζονται με την επένδυση.
Aπό www.panaitoliki.gr

"ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ"


ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ
Την πρόθεση της να "θυσιαστεί" για να βγάλει το Αγρίνιο και το τοπικό ΠΑΣΟΚ από το αδιέξοδο, εκδηλώνει σύμφωνα με φιλικό μου μπλοκ (γιατί όλοι φίλοι μου είναι...) η Σοφία Γιαννακά.
Η δήλωση αυτή, αν έγινε, έχει προκαλέσει πλήθος θετικών σχολίων, αλλά στην... τοπική ΝΔ! Θεωρείται σίγουρο πως η κ. Γιαννακά με τις μεγάλες αντιπάθειες που έχει στο Αγρίνιο ειδικά, θα διχάσει το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι σήμερα δεν απέκλεισαν το γεγονός πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να μεταπηδήσουν ακόμη και στο Νεοδημοκρατικό ψηφοδέτλιο, εαν η κ. Γιαννακά "επιμείνει στις απειλές της" να "σώσει" το ΠΑΣΟΚ από το αδιέξοδο.
Το πολύ αρνητικό κλίμα που προκαλεί στο Αγρίνιο η δήλωση αυτή, επαναλαμβάνω αν έγινε, σκοπεύουν οι επίδοξοι μνηστήρες της ΝΔ στο Αγρίνιο να το συντηρήσουν. Που θα έβρισκαν ξανά τέτοια ευκαιρία;
Προς το παρόν πάντως η κ. Γιαννακά. μέχρι να βγάλει το Αγρίνιο και το ΠΑΣΟΚ από τα αδιέξοδα, συνεχίζει τις καίριες παρεμβάσεις της για μεγάλα θέματα του νομού: Αφού έστειλε "πλήθος" λιμενικών και αστυνομικών στον Μύτικα (ενας-ενας παιδιά...), αποφάσισε να βγάλει τους κατοίκους των Σιτομένων από το πρωτοφανές ... τηλεοπτικό αδιέξοδο που υφίστανται. Ζητά να πιάνουν στο χωριό τα κανάλια τα κρατικά, γιατί υπάρχει πρόβλημα με το σήμα. Όπως μαθαίνω στο χωριό εξαιτίας του προβλήματος, οι... γεννήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί (τι άλλο να κάνεις, άμα δεν έχεις κρατική TV;) με αποτέλεσμα να δημιουργείται οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και ανεξέλεγκτη πληθυσμιακή έκρηξη.
"Τρία πλια κι ένα τσων" που λένε και στο χωριό μου...

"ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..."


"...θα φαμε γιαούρτια" είπε ντόπιος πολιτικός, βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου στις γιορτές εξόδου στο Μεσολόγγι.
Δυσάρεστες εκπλήξεις αντιμετώπισαν οι πολιτικοί που παραβρέθηκαν στις γιορτές εξόδου, ειδικά σήμερα που έγινε η μεγάλη πομπή από τον Αϊ Σπυρίδωνα στον κήπο των Ηρώων. Είναι δεδομένο οτι οι πολίτες έχουν εξοργιστεί με την κατάσταση της οικονομίας και τα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης. Το ξέρουν οτι δεν γίνεται αλλιώς αλλά ξέρουν επίσης πως οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτε. Η μάλλον φταίνε γιατί εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους.
Τεσπά, που λένε, σήμερα στην πομπή, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που επευφημούσαν μόνον τον Κάρολο Παπούλια και τα "έχωναν" στους πολιτικούς μας και μερικοί "χοντρά" μάλιστα... Βλέποντας αυτήν την αντίδραση τοπικός πολιτικός είπε: "Εγώ του χρόνου δεν έρχομαι στο Μεσολόγγι, θα φάμε γιαούρτια..."
Ο ίδιος πολιτικός ήταν λάβρος κατά Υπουργών της ΝΔ , μέχρι που είπε πως κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή! Ξέχασε όμως κάτι: Ότι σε αυτήν την καταστροφική πολιτική υπήρξε και ο ίδιος συνυπεύθυνος..

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο, όπου και διαμένουν και εργάζονται οι δύο αδελφές του, για τα εγκαίνια καφετέριας του γαμπρού του. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού ήπιε το ποτό του και έφευγε για να πάρει το αυτοκίνητό του, προς την οδό Π. Σούλου, ομάδα νεαρών αντεξουσιαστών που βρίσκονταν στην πλατεία Δημοκρατίας, τον ακολούθησε και κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ, του επιτέθηκε φραστικά
Ακολούθησε ένταση και κάποιοι νεαροί εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό. Η παρέα που συνόδευε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αντελήφθη τι συμβαίνει και τον απομάκρυνε τον από την περιοχή.
Στις 5 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ, ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον Γιάννη Παναγόπουλο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και πετώντας εναντίον του γιαούρτια.

"Ξερει για τους Γερμανούς φιλέλληνες η κα Μέρκελ;"


ΤΟ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων έγινε για άλλη μια φορά ο Κάρολος Παπούλιας, από τους πολίτες, στη σημερινή πορεία προς τον κήπο των Ηρώων.
Πριν λίγη ώρα στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλε σαφή μηνύματα σε πολίτες και πολιτικούς, τονίζοντας πως όπως όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι, έτσι κι όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση.
Έστειλε όμως κι ένα σαφές μήνυμα προς την Γερμανία, μιλώντας για τον φιλελληνισμό και την επανάσταση, που όπως είπε συνεπήρε χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες.
"Πολλοί από αυτούς ήταν Γερμανοί, κάτι που θα έπρεπε να ξέρει η κ. Μέρκελ", είπε ο πρόεδρος...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ!


"ΚΟΥΦΑΝΕ" ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΧΘΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
"Ρέστα" έδωσε χθες στο καθιερωμένο γεύμα πρις τιμήν των εκπροσώπων των ξένων κρατών στις γιορτές εξόδου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Για όλους είχε κατι να πει:
Ως "ερωτικός" τύπος που είναι ως γνωστόν, είπε στον Σουηδό, πως είναι όμορφες οι Σουδέζες, αλλά και οι Ελληνίδες δεν πάνε πίσω!
Στον Ελβετό πρέσβη, λόγω της οικονομικής ευμάρειας της χώρας του, ζήτησε να ενεργοποιηθεί στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας. Για τον Γάλλο είπε τα καλύτερα: "Παλιά δεν πίστευα στο σύνθημα Ελλάς-Γαλλία συμμαχία, γιατί ήταν σύνθημα της δεξιάς. Βλέποντας όμως τώρα την στάση του Σαρκοζί και την στήριξη του στην Ελλάδα, πρέπει να το φωνάξω κι εγώ"
Ευτυχώς που στο τραπέζι δεν ήταν κανας Γερμανός, γιατί ο δήμαρχος με την φόρα που πήρε, θα τον πλάκωνε στις φάπες!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΒΑΡΕΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗ


"ΕΧΡΙΣΕ" ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Χ. ΣΙΑΜΟ
Επανήλθε δια της τοπικής τηλεόρασης ο βουλευτής του νομού της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, σε συνέντευξή του μαζί με τον Ανδρέα Μακρυπίδη χθες βράδυ. Πολύ αδυνατισμένος, λόγω δίαιτας ο πρώην νομάρχης, είπε γι'άλλη μια φορά να επανακάμψει με τη γνωστή του μέθοδο, που ακολουθεί εδώ και χρόνια, που όμως έχει πλέον κουράσει. Δηλαδή να προκαλούμε θόρυβο για να είμαστε απλά στο επίκεντρο των συζητήσεων... Το άσχημο είναι όμως πως τον έχουμε πάρειχαμπάρι προ πολλού.
Άλλοι όμως οχι και το ξέρει αυτό ο πονηρός βουλευτής...
Είπε λοιπόν, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις του κ. Μάκκα (που φαίνεται πως έχει πολύ άγχος για το ποιός θα κατέβει υποψήφιος από τη ΝΔ στο Αγρίνιο), πως σε κάθε περίπτωση με την παρούσα κοινοβουλευτική του θητεία, κλείνει τον πολιτικό του κύκλο και ξεκαθάρισε για... νιοστή φορά πως δεν ενδιαφέρεται για τον δήμο Αγρινίου. Προέβλεψε ότι ο Παύλος Μοσχολιός δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο από τη ΝΔ τον γνωστό κλινικάρχη ου Αγρινίου Χαράλαμπο Σιάμο! Εχω την εντύπωση οτι και πάλι θα "πέσει μέσα" σ'όλα...Αλλα πες-πες, όλο και κατι θα μείνει, αυτός άλλωστε είναι ο στόχος.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ...


Αν και δεν έχει κάποια σημασία, οφείλω να το επισημάνω. Πέραν της μεγάλης ανταπόκρισης που παρατηρώ πως έχει το blog μου, η οποία "είναι συγκινητική και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω..." (που θα λέγε και στο blog της η κ. Θεοδωροπούλου του Αχελώου ΤΟΥΒΟΥ) βλέπω πως ορισμένα γραφεία τύπου είναι "ψαγμένα". Μιλάω για την Νομαρχία και το γραφείο του Υφυπουργού Θάνου Μωραϊτη, που εδώ και μέρες με "ανακάλυψαν" και μου στέλνουν τα ενημερωτικά δελτία τους. Όχι ότι θα τα βάζω, αλλά τους παραδέχομαι γιατί έχουν αντανακλαστικά
Πιο πολύ όμως με ενδιαφέρει η επικοινωνία μου με τους αναγνώστες του -σχεδόν- καθημερινού ημερολογίου μου (γιατί περί αυτού πρόκειται, τις σκέψεις μου γραφω, αυτά που μου τη δίνουν, αυτά που γουστάρω ή αυτα που μαθαίνω και σ'όποιον αρέσουν, τα περί "δεοντολογίας" τ'ακούω βερεσέ, ποιά δεοντολογία ρε παλικάρια;Πότε και που την ανακαλύψατε;)
Έτσι, στείλτε μου τα σχόλιά σας ή τις σκέψεις σας στον Κεραμιδόγατο του Αγρινίου, στο agriniogatos@yahoo.com και που θα πάει, θα... βελτιωθώ.

ΕΡΓΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ


ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ 1.2 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ
Δεν είναι κακό να ζητάς, άμα ζητάς, όλο και κάτι μπορείς να πάρεις, ειδικά όταν η κυβέρνηση είναι φιλική. Και να μην πάρεις, προσπάθησες κι έχει κι αυτό τη σημασία του.
Δυο επιστολές έστειλε ο Θύμιος Σώκος στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και ειδικά για το οδικό δίκτυο, ζητάει:
1. Άμεση παρέμβαση στο εθνικό δίκτυο, που διασχίζει τον νομό Αιτωλοακαρνανίας συνολικού μήκους 370 χλμ. με νέους ασφαλτοτάπητες, και κατά προτεραιότητα στα τμήματα στα οποία υπάρχουν φθορές (στον άξονα Αντίρριο – Γιάννενα, στον άξονα Αγρίνιο – Θέρμο και στον άξονα Αμφιλοχία – Λευκάδα).
2. Επεμβάσεις στο πρωτεύον νομαρχιακό οδικό δίκτυο, άλλα 370 χιλιόμετρα δηλαδή, σύμφωνα και με σχετικό πίνακα που επισυνάπτεται
Στη δεύτερη επιστολή του ο Νομάρχης, ζητά έργα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, αν και ψυλιάζομαι για το τι θα πάρουμε τελικά, είπαμε και η προσπάθεια έχει την αξία της.

ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ



ΤΩΝ "ΑΘΛΙΩΝ" ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
Πολύ μετά τις καταγγελίες κατοίκων και τα πρωτοσέλιδα στον τοπικό τύπο ο νομίατρος ζητά πλέον την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων αθίγγανων Βουλγάρων στην περιοχή του δήμου Οινιάδων.
Η κατάσταση εκει είναι τριτοκοσμική και προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πέρα όμως από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην υγειονομική κατεύθυνση, θα πρέπει η κοινωνία που αντιδρά να "δείξει" κι αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτό το όνειδος.
Ειναι γνωστοί, ειναι αυτοί που επιτρέπουν να διαμένουν οι εργάτες στις ιδιοκτησίες τους, είναι αυτοί που τους δίνουν το μεροκάματο της πείνας στα χωράφια τους. Γι'αυτους τους σύγχρονούς "δουλέμπορους" δεν υπάρχουν συνέπειες του νόμου;

"OXI" ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Κίνημα "μικρών" δημάρχων και περιφερειακών "φορέων" με στόχο τη συρρίκνωση του Αγρινίου, εν΄'οψει Καλλικράτη.
Το Αγρίνιο, ως η μεγαλύτερη πόλη του νομού, και δεύτερη μεγαλύτερη στη Δυτική Ελλάδα δέχεται το τελευταίο διάστημα υπόγεια και ύπουλα χτηπήματα στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, και τοπικισμών, που καμιά σχέση δεν έχουν με το γράμμα και τις επιταγές του Καλλικράτη. Δυστυχώς, εκεινοι που επιχειρούν αυτές τις καταστάσεις, βρίσκουν πρόσφορο έφαφος, ακόμη και σε ώτα βουλευτών κλπ πολιτικών του νομού, που κι αυτοί δεν λογαριάζουν και ιδιαίτερα από τη μεριά τους, το σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης για ολον το το νομό που θα δημιουργήσει μια τέτοια προοπτική. Μπροστά στο να είναι αρεστοί ή ακόμη και στην επιθυμία τους να πλήξουν δικούς τους εσωτερικούς αντιπάλους, οι πολιτικοί αυτοί, που σιγά-σιγά αποκαλύπτονται, δικαίως διεκδικούν τον τίτλο των νεκροθαφτών του Αγρινίου και του νομού γενικότερα και η τοπική κοινωνία οφείλει να τους στείλει μληνυμα. Δεν μιλάμε βεβαια για τις περιπτώσεις του Μεσολογγίου κλπ που κάποιοι πιστεύουν πως απειλούνται με ένα μεγάλο δήμο Αγρινίου, θεωρώντας παράλληλα πως με την συρρίκνωσή του, και την παράλληλη δική τους διεύρυνση, θα έχουν πλέον την πρωτοκαθεδρία Αυτες οι περιπτώσεις, δεν παύουν επίσης να είναι επικίνδυνες, αλλά τα χειρότερα έρχονται μέσα από την Τριχωνίδα, όπου τους τελευταίους μήνες δημιουργείται μια κίνηση με πρωτεργάτη τον Τραπεζιώτη του δ. Θεστιέων, "ενεργούς πολίτες" της Τριχωνίδας και άλλους αιρετούς που για τους δικούς τους λόγους εθελοτυφλούν. Οι "ενεργοί πολίτες" άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού, (άντε και του ποδιού...)προερχόμενοι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με βουλευτές, επιχειρώντας να αποσπάσουν δεσμεύσεις Σε μερικές περιπτώσεις αυτό συμβαίνει, μιας και οι εκλογές του καλοκαιριού άφησαν "ανοικτές πληγές" και κάποιοι νομίζουν πως έτσι θα πάρουν την "εκδίκησή" τους.
Προς τιμήν τους, δυο Παρατριχωνιοι δήμαρχοι οι κ. Ντζάνης και Καπερδας,έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις κινήσεις αυτές, αντιλαμβανόμενοι το συμφέρον του τόπου. Στο Αγρίνιο όμως,δίνεται η εντύπωση πως δεν διεκδικούνται τα αυτονόητα, για τη δημιουργία δηλαδή ενός μεγάλου δήμου από τον Αχελώο ως την Τριχωνίδα, πως υπάρχει μια αδυναμία συνεννόησης ή δημιουργίας συμμαχιών. Το ζητούμενο είναι ο Παύλος Μοσχολιός να βγει το επόμενο διάστημα δυναμικά και να διεκδικήσει το δίκαιο. Εχει μαζί του, όχι μόνο την κοινωνία του Αγρίνιου, αλλά και τους πολίτες των δήμων, που οι εκπρόσωποί τους, παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Επιτέλους ας τελειώνουμε με τους νυν και τους επιδοξους βλαχοδήμαρχους.

ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ"


Η ώρα της γης είναι θέμα πολιτισμού, λέει η "Διέξοδος, και κλείνει για μια ωρα τα φώτα της έκθεσης "Αλάτι- ο λευκός θησαυρός"

Η "Διέξοδος" συμμετέχοντας στην παγκόσμια διαμαρτυρία για την υπερθέρμανση του πλανήτη ανακοινώνει ότι αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου 2010 θα διακόψει τη λειτουργία της ιστορικής και εικαστικής έκθεσης "Αλάτι-Ο λευκός θησαυρός", που παρουσιάζει στις αίθουσες του Μουσείου και της Πινακοθήκης της, από 8.30 έως 9.30 μ.μ.
Η ώρα της γης 2010 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτήρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


ΤΟ ΖΗΤΑ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Την ενοικίαση του διατηρητέου κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη από το Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής με σκοπό να αποκτήσει έναν χώρο – «σημείο αναφοράς» - στο κέντρο της πόλης που θα εμπεδώνει την ύπαρξή του και τη λειτουργία του από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και θα αξιοποιεί το κτήριο, ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλειο Ράπανο.

EYTYXΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

ΘΑΝΟΣ: «ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Αγρίνιο, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης.
Μετά το πέρας των παρέλασης, ο Υφυπουργός σε δήλωση του είπε: «Σήμερα , ημέρα που γιορτάζουμε την εθνική παλιγγενεσία, η χώρα μας βρίσκεται σ’ένα ιστορικό σταυροδρόμι μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί φτάσαμε έως εδώ. Τώρα όμως είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων που πρέπει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων αυτών στιγμών. Είμαι βέβαιος ότι ο Ελληνικός λαός με ενότητα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, θα μπορέσει να χαράξει μια νέα πορεία. Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και βεβαίως, πάνω απ’όλα, να εκμεταλλευτούμε την κρίση και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα αξιών, ανάπτυξης και δικαιοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε και ότι θα τα καταφέρουμε. Ο πρωθυπουργός αυτές τις στιγμές δίνει κρίσιμες μάχες και ο Ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα μας.»

ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΕ...
Γερή τρομάρα πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Κουρουμπλής προχθες, μιας και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ενεπλάκη σε τροχαίο, στην Ιερά οδό στην Αθήνα Το τροχαίο ατύχημα μάλιστα ήταν σοβαρό και τα δυο οχήματα που συγκρούστηκαν, υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Ο ίδιος πάντως, αλλά και κανείς άλλος, δεν έπαθε τίποτε, κάτι που φάνηκε άλλωστε χθες στην παρέλαση, που ο βουλευτής ήταν υγιεστατος και ευδιάθετος. Σε γλωσσοτρώνε πολύ Πάνο...

"ΕΠΙΣΗΜΟΣ" Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ;


Γινόνταν που γινόνταν ο χαμός στην παρέλαση στο Αγρίνιο, στην εξέδρα των επισήμων, μιας και είχαν μπλεχτεί οι νέοι με τους πρώην, οι νυν με τους εν δυνάμει, μας προέκυψαν και άλλοι, επίσημοι πάντα...
Ο λόγος για συνεργάτη αστυνομικό της Σοφίας Γιαννακά, που... στρογγυλοκάθισε στην εξέδρα των επισήμων, προκαλώντας πολύ αρνητικά σχόλια στους παριστάμενους Πολλοί, που έπρεπε να βρίσκονται εκεί, τελικά δεν τα κατάφεραν, αλλά ο συνεργάτης της βουλευτού, δεν φάνηκε να δίνει και πολύ σημασία...Ήταν ωραία φαίνεται από κει ψηλά..
Κολλητικό μου φαίνεται πως είναι το "μπλαζέ" ύφος στην συγκεκριμένη περίπττωση...

"ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ" Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ


Ο Αγρινιώτης σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος "δίνει ρέστα" αυτήν την περίοδο και εκτός έδρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, όπου έχει επιμέλεια σελίδας σε μεγάλη free press εφημερίδα του λεκανοπεδίου.
Δεν θα μιλήσουμε για την αξία του και το ταλέντο που διαθέτει, κάτι τέτοιο θα ηταν περιττό, αν και για πολλούς εαν θα ήταν στην πρωτεύουσα σήμερα θα βρίσκονταν στην κορυφή.
Έστω κι έτσι είμαστε τυχεροί που ένας τέτοιος σκιτσογράφος, επιμένει να δημιουργεί στον τόπο μας...
Για όσους δεν ξέρουν ακόμη τι εστί Παπανίκος, ας τον διαβάσουν στην "Αναγγελία"

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

(ΔΕΝ ) ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ...


Που πήγε φέτος το άγημα της 132 Σμηναρχίας Μάχης; Και σαν να μην έφτανε αυτο, ούτε αστυνομία, ούτε πυροσβεστική στην παρέλαση στο Αγρίνιο, πολύ ξαφνικά τελείωσε το πανηγύρι...
Ποιός μας προστατεύει κύριοι-κύριοι στο Αγρίνιο, τη στιγμή που υπάρχουν θέματα εθνικής κυριαρχίας;
Δεν μας σκέφτεται κανείς; Και καλά στην 132 δεν υπάρχει ψυχή σμηνίτη για να παρελάσει, η αστυνομία και η πυροσβεστική γιατί, τι τους κάναμε;Δηλαδή είπαμε περικοπές στα F-16 και τα τανκς αλλά τρια περιπολικά και δυο πυροσβεστικά για 500 μέτρα, θα δημιουργούσαν ζήτημα εκτροπής του προγράμματος σταθερότητας;
Τελικά στρατός, αστυνομία και πυροσβεστική ηταν οι μόνες αρχές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αντεξουσιαστων του Αγρινίου, που σήκωσαν πανό στην πλατεία, κατά των παρελάσεων..

ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΡΕΕΕ...


Ο Γ.Παπαδάκης λέει κάθε μέρα στην εκπομπή του "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", μας ζάλισε με τον τίτλο, αλλά δεν μας εξηγεί τι ακριβώς εννοεί. Μήπως εννοεί και τα χρωστούμενα στα Ταμεία ή γενικά τα χρήματα που οφείλουν κάποια μεγαλοκανάλια στο δημόσιο; Αυτά δηλαδή δεν είναι κλεμμένα; Αμα μάθετε τι χρωστάνε στα Ταμεία οι...ομιλοι και τα κανάλια, θα πάθετε πλάκα...
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δεν μιλάνε. Ε, ας τα φέρουν πρώτα αυτοί πίσω και μετά τα ζητάτε και από τους άλλους.
Ονόματα θέλουμε κ. Παπαδάκη και ξεκινήστε από τον χώρο σας...

ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Ο ΝΙΚΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μετά τις κρίσεις των Διευθυντών, ήρθαν και οι κρίσεις των υπολοίπων αξιωματικών, διοικητών Τμημάτων κλπ. Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ από την Τροχαία του Αγρινίου, φεύγει ο αστυν. υποδιευθυντής Νίκος Τσολχάς και έρχεται άλλος Νίκος... Ο κ. Νίκος Πιστιόλης. Ο "παροπλισμένος" πλέον κ. Τσολχάς μετατίθεται στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Στην υποδιεύθυνση ασφαλείας του Αγρινίου μπαίνει ο κ. Γιαννιώτης, στο Α' αστυνομικό Τμήμα ο κ. Γώγος και στο Β' ο κ. Αυγέρης. Στα ναρκωτικά μπαίνει ο κ. Τζιμάνης, που είναι... τζιμάνι στον τομέα απ'οσο μαθαίνω

Ο ΒΑΡΥΠΕΝΘΩΝ ΑΔΕΛΦΟΣ...


ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ "ΠΑΡΑΘΥΡΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ...
Τον "έπνιξε η αγανάκτηση" τον αδερφό της 52χρονης και θείο της 16χρονης που έβαλαν τέλος στη ζωή τους την Κυριακή στην Καμαρούλα. Ο συγκεκριμένος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, είχε γίνει τοπική διασημότης το 2006 αφού παρήλασε δεκάδες φορές από κανάλια και πάσης φύσης Μουμουέ, για να πενθήσει τον χαμό το 17χρονου ανιψιού του. Ήταν τότε που έλεγε πως τα άλλα δυο ανίψια του, είναι πια παιδιά του και ανατρίχιαζε το πανελλήνιο... Μπορεί να φανεί βαρύ, αλλά ακριβώς το ίδιο είπε προ χθες στην εκπομπή της Τατιάνας, ότι ο 17χρονος ανιψιός του, ο μόνος που απέμεινε πλέον, είναι τώρα το τρίτο του παιδί...
Σήμερα, κάνει καταγγελίες ο κ. Καραθανάσης (ο αδερφός ντε...) για άτομα "υπεράνω υποψίας" που έχουν, λέει, καταδικαστεί για απειλές σε βάρος της τραγικής μάνας. Ειπε όμως να μας κρατήσει σε αγωνία και να δώσει λεπτομέρειες άλλη μέρα, γιατί η σημερινή "ήταν δύσκολη", αν και μας δίνει την εντύπωση πως το μονο που κάνει αυτές τις μέρες, είναι να παρακολουθεί τα δελτία και τα μεσημεριανά και να παρεμβαίνει "αυθόρμητα" ή προγραμματισμένα. Θα μπορούσε κάποιος από τους μεγαλοδημοσιογράφους, που ξαναπλάκωσαν εδώ, να ρωτήσει τί έκανε ο κ. Καραθανάσης για την αδερφή του και τ'ανήψια του τα προηγούμενα χρόνια; Τι έκανε ως αδερφός για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες; Με ποίον τρόπο συμπαραστάθηκε; Πως δεν κατάλαβε τίποτε για το δράμα;
Στο μεταξύ, όπως γράψαμε και σε άλλη ανάρτηση, η Καμαρούλα δεν μιλά, αλλά ξέρει τον ρόλο του καθενός, ο τόπος είναι μικρός...
Οι δυο γυναίκες τάφηκαν σήμερα στο χωριό, δίπλα στον 17χρονο Αλέξη, το ένα από τα πέντε θύματα της καραμπίνας του Φούκα, το 2006. Ο 23χρονος γιός δεν συμφώνησε με τον πατέρα του, που ζήτησε το κορίτσι να ταφεί αλλού και όχι δίπλα στη μάνα. Εδώ και χρόνια, οι σχέσεις του διαζευγμένου ζευγαριού, ήταν σχεδόν εχθρικές κι έχει κι αυτό μια σημασία, ίσως.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ...


ΟΤΑΝ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Διαβάζω σήμερα την "Συνείδηση" και κάπως μου'ρχεται...
"Ανοχή τέλος" λέει ο συντάκτης του ρεπορτάζ που με αφορμή μικροκλοπές στην περιοχή του Αγρινιου, ενημερώνεται έκπληκτος από τους φίλους του στην Αστυνομία, ότι το 80% της μικροεγκληματικότητας στο Αγρίνιο, διαπράττεται από ROMA, τσιγγάνους δηλαδή. Πωπω, σοβαρά; Γιατί, υπήρχε περίπτωση να είναι κάπως αλλιώς; Σαν να μην έφτανε αυτο ο δημοσιογράφος, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, λέει πως οι τσιγγάνοι είναι οι πλέον ευνοούμενοι συμπατριώτες μας, που όμως "δεν βάζουν μυαλο..". Συμπληρώνει όμως πως υπάρχουν και κάποιοι που είναι καλά παιδιά...Πάλι καλά.
Κουβέντα όμως για τα "γιατί" αυτής της ιστορίας. Γιατί οι τσιγγάνοι κλέβουν, ζητιανεύουν και μας χαλάνε και την "αισθητική" μας, όταν πάμε ν'ανάψουμε ενα κεράκι; Τίποτα για τις ευθύνες της κοινωνίας, των πολιτικών και των ΜΜΕ: Στην ουρά για πέντε ευρώ την ψήφο, στην ουρά για μεροκάματο πείνας, στην εκμετάλλευση για τα δήθεν "πλουσιοπάροχα" δάνεια, οι μισοί χωρίς ταυτότητα καν και η γνωστή επωδός:"Οι γύφτοι δεν βάζουν μυαλό. Ίδιοι θα μείνουν." Κάπως έτσι, να μην πονοκεφαλιάζουμε κιόλας, έχουμε κι άλλες σκοτούρες...
Μιας και η "ανοχή τελείωσε" όμως, ας μας πει ο συντάκτης: Τι προτείνει; Εκτοπισμούς σε ξερονήσια,μαζική στείρωση, γκέτο, η μήπως την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;Τουλάχιστον ατυχής στιγμή της Αγρινιώτικης εφημερίδας, μας φέρνει στο μυαλό ένα άλλο πρωτοσέλιδο εφημερίδας στο Μεσολόγγι, που διαπίστωνε πριν μερικά χρόνια με δραματικό τόνο επί λέξει: "Γύφτοι και σκυλιά αυξάνουν ανησυχητικά στο Μεσολόγγι..."

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ... "ΒΙΡΤΖΙΝΙ";


"ΞΑΦΝΙΚΟ" ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΩΝ.
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ως είδηση, εάν βεβαίως επιβεβαιωθεί και υπάρξει και ανταπόκριση. Το καπνεμπόριο, μαθαίνω, «ξαναχτυπά την πόρτα» των Αιτωλοακαρνάνων καπνοπαραγωγών, μετά από χρόνια απουσίας, που ως γνωστόν σχετίζεται με την εγκατάλειψη του προϊόντος και την πλήρη αποδέσμευση των επιδοτήσεων. Γίνεται λόγος μάλιστα για τιμές που ξεπερνούν τα δύο ευρώ το κιλό.
Το ενδιαφέρον αυτό βέβαια, εκδηλώνεται σε πολύ «περίεργη» περίοδο, μιας και από το 2011 όπως είναι γνωστό χάνεται το 50% των επιδοτήσεων. Άρα, δεν τους έπιασε ο πόνος, απλά λένε οι εταιρίες να εκμεταλλευτούν έτσι τη μείωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών και να «ποντάρουν» στην ανάγκη τους να συμπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. Ίσως να έχουν πεθυμήσει και την ανώτερη ποιότητα των καπνών της περιοχής, μιας και στις άλλες χώρες καλλιεργείται «σαβούρα».
Και πάλι όμως δύσκολα μπορεί να πειστούν οι αγρότες, ούτε οικονομικά συμφέρει, αλλά καλομάθανε κιόλας στο «κατσό» που λένε και στο χωριό μου…

ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ


Προφανώς περιμένει να περάσει το αυτόφωρο για να εμφανιστεί ο 43χρονος που τα ξημερώματα πυροβόλησε κατα δυο θαμώνων στο ουζερί που ο ίδιος διατηρεί στο τέρμα της οδού Παναγοπούλου στο Αγρίνιο. Τα θύματα, δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ο δράστης που πριν από χρόνια είχε και πάλι τραυματίσει με τον ίδιο τρόπο άτομα με τα οποία είχε διαφορές, μόλις πριν λίγες μέρες είχε συλληφθεί στην Αμφιλοχία επειδή είχε σττην κατοχή του περίστροφο. Πάντως το βέβαιο είναι οτι ξέρει που πυροβολεί για να... γλιτώνει τα χειρότερα με τον νόμο και τη δικαιοσύνη.

ΥΠΟΠΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ



ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Χαμός γίνεται το τελευταίο διήμερο ειδικά από διάφορους ευκολόπιστους, που διακινούν ειδήσεις περί επικείμενης πτώχευσης της Ελλάδας και επιστροφής της χώρας στη... δραχμούλα. Μάλιστα από χθες στο Αγρίνιο, κυκλοφορούσαν φήμες για μαζικές αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς . Σε αυτό ίσως να παίζει ρόλο και η σημαντική πτωση του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος που κάποιοι θεωρούν πως γι'αυτό ευθύνεται το... βαρίδι της Ελλάδας. Πολίτες προτιμούν να βάζουν τις αποταμιεύσεις τους σε στρώματα, βάζα , τσουκάλια κλπ παρά να τις χάσουν τελείως. Ασφαλώς πρόκειται για ανυπόστατες φήμες, που προκαλούν όμως νεα αναστάτωση στην αγορά, που με την ψυχολογία που υπάρχει είναι φυσικό να είναι εξαιρετικά εύθραυστη.