Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητοποίηση φορτηγατζήδων στο Αγρίνιο.


Φράκαρε για ένα μισάωρο χτες το απόγευμα το κέντρο του Αγρινίου, με την κάθοδο είκοσι περίπου φορτηγών, στην Παναγοπούλου και το συντριβάνι λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Παύλου Μοσχολιού. Για λίγο επικράτησε ένταση αφού ιδιοκτήτες φορτηγών κινήθηκαν απειλητικά κατά του Ανδρέα Μακρυπίδη, που στη συνέχεια όμως συνομίλησε μαζί τους. Την κατάσταση εκτόνωσε και ο Θάνος Μωραίτης, πού είχε αργότερα συνάντηση μαζί τους. Οι μεταφορείς εμφανίζονται ανυποχώρητοι, υποστηρίζοντας ότι διακυβεύεται η «επιβίωση» των ίδιων και των οικογενειών τους.
Στην Αθήνα σήμερα όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών της πέριοχής μας, στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, επιτέθηκε σε ψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας».
Ο κ. Τζωρτζάτος πρόσθεσε πως «με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι’ αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια».
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κατέληξε με τη φράση «μολών λαβέ» και απευθυνόμενος στους συναδέρφους του τούς κάλεσε να αντισταθούν «στην επερχόμενη μετατροπή σας σε υπαλλήλους πολυεθνικών».
Φωτογραφίες Κεραμιδόγατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου