Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλήνια συναντηση φορέων πρόληψης στο Μεσολόγγι

Ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, και με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου από την 22η έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2010 με γενικό τίτλο «Η πρόληψη ως αναγκαιότητα και δικαίωμα μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις».
Επιστήμονες από όλες τις πόλεις της Ελλάδας και την Κύπρο θα συμμετάσχουν στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση στην Ιερή Πόλη, όπου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης.
Στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και η δικτύωση μεταξύ των φορέων για την προώθηση της πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της υγείας στην Ελλάδα.
Τα τελευταία 17 χρόνια έχει παραχθεί σημαντικό έργο, το οποίο έχει αναγνωρισθεί ως καινοτόμο, στον τομέα της Πρόληψης των εξαρτήσεων στη χώρα μας, όπου επαγγελματίες και εθελοντές εργάζονται με δέσμευση, αξίες και όραμα.
Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά (EMCDDA) αναφέρει σε έκθεσή του ότι οι Φορείς Πρόληψης στην Ελλάδα «συνιστούν ένα αξιόλογο δίκτυο πρόληψης ως χαρακτηριστικό παράδειγμα …. μιας πραγματικής στρατηγικής για την δημόσια υγεία». Η 8η Πανελλήνια Συνάντηση έχει θέσει ως στόχο να προβάλλει το έργο αυτό στο Πανελλήνιο αλλά και διεθνώς μέσω του διαδικτύου ώστε να τύχει της ανάλογης στήριξης από την Πολιτεία και επίσης να αξιοποιηθεί καλύτερα από όλους τους πολίτες.
Το Επιστημονικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις προσκεκλημένων ομιλητών, προφορικές ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) και βιωματικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου