Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΥΘΟΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΡΙΓΚ» ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

 Κοινή επωδός των ενασχολούμενων με την τοπική πολιτική ζωή αλλά και των «παρατηρητών» της, η διαπίστωση της ανυπαρξίας τοπικών πολιτικών κομμάτων. Και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή ιδιαίτερη πληροφόρηση για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Μια απλή ματιά στα πολιτικά τοπικά δρώμενα μέσα από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες αρκεί.
Οι τελευταίες εξελίξεις όμως το πιστοποιούν περίτρανα. Ανύπαρκτο το κομματικό και οργανωμένο τμήμα του ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχο επίπεδο αυτό της Ν.Δ. Η λεγόμενη ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά φύλλο στον άνεμο και το ΚΚΕ «Αραία-αραία»….. να μην φαινόμαστε παρέα!!!
Δυστυχώς αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Και μάλλον ως αστείο πρέπει να εκλαμβάνεται πλέον άποψη ότι: «κύτταρα της δημοκρατίας μας είναι τα πολιτικά κόμματα». Ανύπαρκτα κόμματα, ανύπαρκτη δημοκρατία.
Θα αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
  1. Αιτήσεις για τις θέσεις των υποψηφίων (Περιφερειαρχών, δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών κ.λ.π.) προέβλεπε το ΠΑΣΟΚ. Τι έγινε στην πράξη; Μια διαδικασία κοροϊδιας με τα λεγόμενα οργανωμένα κομματικά του μέλη κραυγαλέα απόντα. Αντ’ αυτών των διαδικασιών «κουμάντο» έκαναν οι βουλευτές και τα γραφεία τους.
  2. Ακριβώς τα ίδια εφαρμόστηκαν και στην Ν.Δ. με το «κουμάντο» εκεί να περνάει στις «σοβαρές» περιπτώσεις αποκλειστικά στο περιβάλλον Σαμαρά. Ο οργανωμένος νεοδημοκράτης ούτε ρωτήθηκε ούτε φυσικά συμμετείχε.
Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους. Ο κακός χαμός στο ζήτημα της Περιφέρειας. Ο κακός χαμός στην πλειοψηφία των Δήμων του νομού μας και για τα δύο κόμματα.
Κακώς πλέον μιλάμε για κομματικούς υποψήφιους. Τέτοιοι δεν υπάρχουν καθώς τα κόμματα δεν συμμετέχουν και βεβαίως οι φερόμενοι ως «κομματικά μέλη»  αισθάνονται και ολίγον «μαλάκες» της υπόθεσης καθώς κανείς δεν τους ρωτά πολύ περισσότερο να τους ζητήσει να συμμετάσχουν. Ρωτήστε για παράδειγμα. ποιοι είναι οι υποψήφιοι που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ και συμμετέχουν στον συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιού στο Αγρίνιο. Ρωτήσετε τον κ. Πρεβεζάνο για το αντίστοιχο από τη Ν.Δ., ρωτήστε τον Αποστολάκη στη Βόνιτσα ή  τον νεοδημοκράτη υποψήφιο της Αμφιλοχίας Μενιαδιάτη Πρεβεζιάνο. Σε αντίθεση βέβαια, τα βουλευτικά γραφεία και έχουν ερωτηθεί και βεβαίως έχουν υποδείξει τους υποψηφίους τους και τους εκλεκτούς τους!!!
Μεθυσμένη πολιτεία λοιπόν τα κόμματα απέναντι σε μια εμφανώς ανήμπορη να αντιδράσει κοινωνία. Τα «πανηγύρια» λοιπόν της επόμενης των εκλογών δεν θα αφορούν πράσινες ή μπλε σημαίες. Θα αφορούν αποκλειστικά και μόνον βουλευτικά γραφεία που θα καταμετρούν, πόσους έβγαλαν αυτοί και πόσο ο αντίπαλος εσωκομματικός σύντροφος τους ή συναγωνιστής τους.
Και βέβαια όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Έτσι θέλουν και έτσι επιθυμούν να είναι, οι λεγόμενες ηγεσίες και φυσικά τα συμφέροντα (κάθε είδους), που τις στηρίζουν.
Ο «χρισμένος» υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι κ. Ψαράκης, όλα τα παραπάνω τα έζησε στο πετσί του για ένα 20ημερο και για αυτό τα βρόντηξε. Ένας κούκος όμως δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη… Πολλοί μαζί όμως και μέσα από την κάλπη, ίσως…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου