Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Εδώ σας θέλουμε κ. Κουρουμπλή.

Θαυμάσαμε τις προάλλες το αφιέρωμα μεσημεριανής εκπομπής Αθηναίκού καναλιού στον Πάνο Κουρουμπλή, για τη ζωή του, τους αγώνες του, την οικογένειά του κλπ. Επειδή θεωρούμε δεδομένο το ενδιαφέρον του για τα τα άτομα με αναπηρία, αλλά παράλληλα το τελευταίο διάστημα ασχολείται προφανώς με "άλλα" αντικείμενα και ίσως του διαφεύγουν κάποια πράγματα, να του γνωστοποιήσουμε  λοιπόν την εξής είδηση που μας ήρθε ηλεκτρονικά:
"Παλεύουν εδώ και μήνες, αναζητώντας το φως στα σκοτάδια της γραφειοκρατίας, προκειμένου να λειτουργήσει η Σχολή Τυφλών, η μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης. Έχουν κατέβει στους δρόμους, υπέβαλαν υπομνήματα, συναντήθηκαν με υπουργούς, αλλά ακόμα το χρέος του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε εργαζόμενους και προμηθευτές, παραμένει, με αποτέλεσμα η Σχολή, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα, να είναι κλειστή.
Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκαν το πρωί με τους υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστο Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τούς μετέφεραν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της Σχολής. Όπως είπε... στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελένη Καρυπίδου, οι υφυπουργοί υποσχέθηκαν να ενημερώσουν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.
«Περιμένουμε άμεση αντίδραση γι΄ αυτό και τούς δώσαμε χρονικό περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά», επισήμανε η κ.Καρυπίδου, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Πάντως, προχθές στις 5 το απόγευμα, δεκάδες άνθρωποι με προβλήματα όρασης και οι οικογένειές τους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» και διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα στη μάθηση."

2 σχόλια:

  1. Αστον κουρουμπλη αυτο που τον ενδιαφερει τωρα με τη σοφια ειναι πως θα χασει ο μοσχολιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν πια ως πότε εμείς οι υπόλοιποι θα πληρώνουμε για τον κάθε "αναξιοπαθούντα" όπως οι τυφλοί! Το σωστό είναι να λειτουργούν όλα αυτά τα ιδρύματα με την λογική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή τα κεφάλαια κίνησης να τα λαμβάνουν υπό μορφή άτοκου δανεισμού (το κράτος να μεριμνά και να καλύπτει τους τόκους). Να επιστρέφεται το κεφάλαιο μέσω της εργασίας όλων αυτών μόλις αποκτήσουν(με ευνοϊκές έστω συνθήκες - κρατικά ορισμένες και ελεγχόμενες). Έτσι ο στόχος θα είναι η "αναπηρική δουλειά" και όχι η "αναπηρική σύνταξη"
    Μόνο έτσι θα αλλάξει η λογική και η νοοτροπία μας "όλα τζάμπα" ή "τα πληρώνουν οι άλλοι". Η εγγενής ανικανότητα πρέπει να θεωρηθεί διακασία αντίστοιχη με αυτή των φοιτητών που παίρνουν δάνεια να καλύψουν τις σπουδές τους. Τότε και το κράτος θα αρχίσει να λειτουργεί ανταποδοτικά για όλες τις δράσεις και τις ενέργειές του, τότε θα έχει δημιουργηθεί η νέα κοινωνία που όλοι ζητάμε, γιατί θα σκεφτόμεστε και συμπεριφερόμαστε όλοι διαφορετικά. Έτσι θα σταματήσει ζητιανιά και το ρουσφέτι "για την σύναξη" και για το βόλεμά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή