Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

To θρυλικό "Agriculture" στο διαδίκτυο !



1996: Μια ομάδα νέων ανθρώπων με ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, έχοντας εμπνευστεί μερικά χρόνια νωρίτερα το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αγρινίου, ταράζει αυτή τη φορά τα τοπικά τηλεοπτικά ύδατα. Η πρώτη νεανική εκπομπή του Αχελώου ΤV είναι γεγονός και φέρει τον τίτλο ''Agriculture''. Ρεπορτάζ στα στέκια της εποχής, σε σχολεία, χιουμοριστικά βιντεάκια ακόμη και κάμερα στο Σύνταγμα που μετρούσε τις Αγρινιώτικες διελεύσεις (ήταν αμέτρητες!) ήταν μερικά από τα θέματα…
Η παρέα του Γιώργου Παπατριανταφύλλου, του Μάκη Μάκκα, του Χρήστου Χώχου και του Γιάννη Κασίτσα, πλαισιωμένη από αρκετούς καλούς φίλους, έδινε το νεανικό παλμό της εποχής στην πόλη μας και όχι μόνο. Αξίξει να αναφέρουμε, ότι για πρώτη φορά καταγράφηκαν τηλεοπτικά σχεδόν 2000 πρόσωπα του Αγρινίου και της περιοχής, ενώ από τα σχετικά βίντεο μπορεί να διαπιστώσει κανείς αρκετές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στη δομή της πόλης μας. Όσο και αν ακουστεί παράξενο, οι Αγρινιώτες ακούγοντας το τραγούδι στο σήμα της εκπομπής ψάχναμε τον ερμηνευτή, ανακαλύπτοντας τότε, ότι πρόκειται για κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο στη δισκογραφία με το όνομα Γιάννης Κότσιρας!
Το ''Αgriculture'' κινούταν σε ρυθμούς ''Comfuzio'', της εκπομπής που παρουσίαζαν τότε στην ΕΤ3 οι Αντώνης Κανάκης και Σωτήρης Καλιβάτσης. Τραγική ειρωνεία και για τις δύο παρέες ήταν ο πρόωρος και άδικος χαμός δύο συνεργατών, του Γιώργου Σακαπέτη και του Αντώνη Παραρά αντίστοιχα…
Εάν θέλετε να ταξιδέψετε έστω και για λίγο στα εφηβικά και νεανικά σας χρόνια με εικόνα, μπορείτε να μπτείτε στο http://www.youtube.com/user/TheAgriculturetv και να δείτε περισσότερα videos, αφού όπως ενημερωθήκαμε το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανέβουν και αποσπάσματα των εκπομπών.
Από: agrinionews

6 σχόλια:

  1. ωραιες εποχες, αραγε ποια ειναι η τυχη των παιδιων της εκπομπής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ...
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΙΟΥΝΤΑΙ!Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι δυο από τους τέσσερεις πάντως ειναι βολεμενοι στο μετρο; η μηπως οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή