Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πνευματικός "θησαυρός" προσφορά στους Αγρινιώτες.


Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, τη δωρεά της βιβλιοθήκης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Γ. Σταμούλη, η οποία θα βρει πλέον τη θέση της στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη καθώς και την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου να φέρει οδός της πόλης το όνομα του δωρητή.
Συγκεκριμένα, η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10.000 βιβλία ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας και γενικά ευρύτερης θεματολογίας και αποτελούν έργο ζωής, το οποίο ο ίδιος είχε την επιθυμία να δωρίσει στη βιβλιοθήκη της γενέτειρας πόλης του, πραγματώνοντας έτσι τις ιδέες του για τον τρόπο που τα βιβλία που παραμένουν «ζωντανά».
Ο Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο από όπου ξεκίνησε τη λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία και τη διακεκριμένη αθλητική του δραστηριότητα με τον Παναιτωλικό. Επί σειρά ετών κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε τραπεζικούς οργανισμούς.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, στην ομιλία του ,φανερά συγκινημένος, λόγω της στενής προσωπικής του φιλίας με τον Κωνσταντίνο Σταμούλη, ευχαρίστησε για τη δωρεά την οικογένεια, στα πρόσωπα των παιδιών του, Ελένης και Γιώργου – Άγγελου Σταμούλη και της συζύγου του κας Ευθαλίας Φωτεινού, που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Νομίζω ότι η αγάπη του Κώστα Σταμούλη για το Αγρίνιο είναι γνωστή σε όλους μας, όσο και η προσφορά του.
Για όσο διάστημα ζούσε στο Αγρίνιο υπηρέτησε την πόλη με τη ενασχόλησή του με τα κοινά και την αγάπη του για τον αθλητισμό, ούτε όμως όταν έφυγε από την πόλη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα δε σταμάτησε να ενδιαφέρεται και να προσφέρει στον τόπο του.
Απόδειξη της μεγάλης αγάπης για την πόλη και τους ανθρώπους της, αποτελεί και η επιθυμία του να δωρίσει τη βιβλιοθήκη που με τόσο κόπο διαμόρφωσε, ώστε να μοιραστεί κάτι τόσο προσωπικό με όλους τους συνανθρώπους του εκφράζοντας έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη βούλησή του για προσφορά.
Στη σημερινή εποχή των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων αλλά και της κρίσης των αξιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, όπως ήταν ο Κώστας και η οικογένειά του, που αγαπούν τον τόπο τους και τους συνανθρώπους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου