Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τίτλοι τέλους για Τroktiko;


Μετά τη δολοφονία Γκιόλια,ήταν ολοφάνερο πως το "Τρωκτικο", το δημοφιλές μπλογκ που δημιούργησε, έχασε την ψυχή του. Από τις αναρτήσεις φαίνονταν πως δεν ήταν το Τρωκτικό που ξέραμε. Ετσι, από χθες οι συνδιαχειριστές του μπλογκ που άλλαξε τα δεδομένα στο διαδίκτυο, έπαψε να λειτουργεί. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και δεν αποκλείεται να επανέλθει τελικά. Από εκεί και πέρα, σηκώνει πολύ κουβέντα ο ρόλος του στην ενημέρωση. Ειναι αλήθεια πως αποτέλεσε μέσο έκφρασης και διαμαρτυρίας για χιλιάδες πολίτες που ίσως διαφορετικά η φωνή τους να μην ακούγονταν ποτέ. Αυτό το γεγονός αποτέλεσε και την δυναμή του. Δεν απέφυγε όμως και τις ακρότητες, με την δημοσίευση αναπόδεικτων δήθεν καταγγελιών. Αποτέλεσε δηλαδή και μέσο όπου ο καθένας μορούσε να βγάλει τα απωθημένα του, χωρίς να δίνει λογαριασμόσε κανέναν και αυτό αποτέλεσε την μεγάλη του αδυναμία. Ακόμη και σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί πως αποτέλεσε φαινόμενο πρωτοφανές ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναλυθεί και να συζητηθεί αργότερα και με μεγαλύτερη ψυχραιμία.
Από την πλευρά μας ως ενα τοπικό μπλογκ που ποτέ δεν διεκδίκησε, ούτε θέλει τον ρόλο ενός μέσου ενημέρωσης, γιατί απλά δεν είμαστε,(οπως και κανένα μπλογκ δεν είναι) στεκόμαστε με θλίψη και προβληματισμό μπροστά στα όσα συμβαίνουν...
H τελευταία ανάρτηση του "Τρωκτικού" γράφει: "Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.
Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου