Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ» ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ Η…. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!!

Ως γνωστόν η βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Γιαννακά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του νομού, με δελτία τύπου που κάποια εξ’ αυτών δημοσιεύονται (τα περισσότερα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων) μα θυμίζει την παρουσία της.
Μετά από εκείνο το αλήστου μνήμης που μας γνώριζε (το υπέγραφε) ως πρώτη επιλαχούσα βουλευτής Αιτωλ/νίας (!!!) ακολούθησαν αρκετά άλλα (π.χ. η αγκαλιά της, με την κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου!!!).
Και πολύ πρόσφατα όμως (μετά τις τελευταίες εκλογές) συνέχισε στο ίδιο μοτίβο (π.χ. ερώτηση στη βουλή για την.... αδυναμία λήψης καναλιών, σε οικισμούς του Δήμου Παναιτωλικού!!).
Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν και τα... άλλα. Όπως για παράδειγμα αυτό που με διθυραμβικό ύφος και τόνο πληροφορούσε τους ψηφοφόρους της και την κοινή γνώμη του νομού ότι εξελέγη «Συντονιστής» στον Τομέα Παιδείας.
Μάλιστα τόσο στο σχετικό «δελτίο τύπου» όσο και σε σχόλια σε μεμονωμένα έντυπα αλλά και ελάχιστα (1-2) τοπικά φιλικά της μπλογκ επισημαίνεται με «ενθουσιασμό» η θέση της αυτή και βεβαίως ότι μέσω αυτής η Αιτωλ/νία θα γνωρίσει σε επίπεδο Παιδείας ημέρες «άνοιξης» και ανάπτυξης. Περιττό θα είναι να σημειώσουμε ότι σε άλλα «δελτία τύπου» μας επισημαίνονταν οι άριστες σχέσεις και η απόλυτη συναντίληψη και συνεργασία μεταξύ της Σοφίας Γιαννακά και της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
Αυτή είναι η μια παράμετρος του θέματος που θα θίξουμε στη συνέχεια.
Η άλλη αφορά την επίσης γνωστή θέση της βουλευτού Σοφίας Γιαννακά για το ζήτημα της ενσωμάτησης της Αιτωλ/νίας σε άλλη Διοικητική Περιφέρεια απο αυτή της Δυτ. Ελλάδας. Η κυρία Γιαννακά απαξίωσε εντελώς το καθολικό αίτημα των Αιτωλ/νάνων λέγοντας ότι δεν το συζητά και δεν ενδιαφέρεται κανείς. Είπε ακόμη ότι όσοι το κάνουν αυτό έχουν προσωπικό συμφέρον και επιδιώξεις.
Και αυτή είναι η δεύτερη παράμετρος.
Τώρα όμως που είτε δημοσιεύματα (π.χ. Καθημερινή) είτε συγκροτημένες προτάσεις (π.χ. του Πρύτανη της Κρήτης) μιλούν για κατάργηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου (Δυτ. Ελλάδας) και ενσωμάτωση του είτε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είτε αυτό των Πατρών φαίνεται ότι έρχεται η ώρα να πληρωθούν όλοι οι λογαριασμοί. Πριν το.... ταμείο όμως μήπως η κυρία Γιαννακά (η Σοφούλα) θα έπρεπε με ένα νέο δελτίο τύπου ή έστω με μια δήλωση της στο φιλικό της Τοπικό Τηλεοπτικό μονοπώλιο μέσω της φίλης της (και συνεργάτιδά της κατά καιρούς) κυρίας Νανάς Θεοδωροπούλου να μας πληροφορήσει για το τι συμβαίνει;
Μήπως, λέμε, πριν να φτάσει (επί τέλους) στο σχετικό «Ταμείο πληρωμής» να μας ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Όχι για τίποτε άλλο αλλά να εμείς οι «agrikoles» ούτε από πολιτική ούτε από δημοσιογραφία γνωρίζουμε. Απλά εμείς οι ιθαγενείς μόνο να ανησυχούμε ξέρουμε.
Ιδού, αγαπητή Σοφία Γιαννακά: Η… Ρόδος…., ιδού και το…. πήδημα!!!
(αυτό μην το δένετε και κόμπο ότι θα γίνει- για την παροιμία λέμε. Να μην παρεξηγηθούμε κιόλας και μας τρέχεις, με τη δίωξη ηλεκτρονικού κ.λ.π.).

2 σχόλια:

  1. OΣΟ ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΑ Ή ΑΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ..ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δούμε τώρα η κ. Γιαννακά θα βγάλει δελτίο τύπου για το ζήτημα ή θα περιμένει τα .... τετελεσμένα. Αλλά που καιρός για τέτοια. Σημαντικότερο για αυτή είναι να κατατροπωθεί ο εσωκομματικός αντίπαλος (οι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή