Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

"ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΣΤΟ ΙΝ.GR
Επειδή οι δομές της Δημοκρατίας μας δοκιμάζονται από τις αδίστακτες επιθέσεις οικονομικών κέντρων προκαλώντας ραγδαία επιταχυνόμενες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές ανισορροπίες.
Επειδή ο υδροκεφαλισμός της Κεντρικής Εξουσίας και η γραφειοκρατία διευρύνουν το πληθυσμιακό, αναπτυξιακό και κοινωνικό χάσμα μεταξύ του Κέντρου και της Περιφέρειας.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις με μια διοικητική μεταρρύθμιση που επαναπροσδιορίζει το μοντέλο διοίκησης, μετασχηματίζοντας το συγκεντρωτικό Κράτος των φορέων και των οργανισμών σε ένα Kράτος θεσμών που υπηρετεί την αποκέντρωση μέσω της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επειδή η ισχυρή αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδειχθεί σε μια αποκεντρωμένη Αρχή με εξειδίκευση, αρμοδιότητες και πόρους αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, προσφέροντας ένα αναπτυξιακό πλαίσιο με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών.
Επειδή πρέπει να καταλυθεί το τελευταίο Ναπολεόντειο Κράτος στην Ευρώπη και η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού των τοπικών κοινωνιών, την ανατροπή του πελατειακού συστήματος και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας.
Για τους παραπάνω λόγους, ο «Καλλικράτης» είναι ο καταλύτης της μετάβασης σε ένα Κράτος δικαίου και ανάπτυξης.

1 σχόλιο:

  1. επειδή τ αστρα δεν σου τάζω λες πω δεν σε λογαριάζω .....!αφιερωμένο στην τελευταία δήλωση στήριξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή