Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αποκαταστάθηκε η χωματερή της Ναυπάκτου


Το έργο «Αποκατάσταση Χωματερής Ναυπάκτου» που υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου 2010, επισκέφθηκε χθες (Δευτέρα 17 Μαΐου 2010) ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.
Με αρχικό προϋπολογισμό 3.366.000 €, το έργο αποτέλεσε υποέργο της ευρύτερης ομάδας έργων με τίτλο: «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας».
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκαταστάθηκε η χωματερή της πόλης της Ναυπάκτου και των περιαστικών οικισμών έκτασης 160 στρεμμάτων, στην οποία διατίθονταν ανεξέλεγκτα τα αστικά απορρίμματα για περίοδο μεγαλύτερη των είκοσι πέντε χρόνων.
Σε δήλωσή του ο κ. Σώκος σημείωσε τα εξής:
«Έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται, ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας και σημασίας, ένα έργο αναπτυξιακό για τη Ναύπακτο.
Ξοδεύτηκαν περίπου 3,4 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο εκτελέστηκε με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές.
Δεν είχαμε να κάνουμε με μια χωματερή σε μια χαράδρα ή οπουδήποτε αλλού, είχαμε να κάνουμε με έναν σκουπιδότοπο στην καρδιά ενός βιοτόπου.
Άρα οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγαλύτερες και περισσότερες από το να αποκαταστήσεις μια περιοχή σε ένα φαράγγι.
Θεωρώ ότι η Ναύπακτος έχει την πλέον οργανωμένη περιβαλλοντική προστασία μιας και λειτουργεί και ο χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Βλαχομάνδρας.
Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει προστασία και του ποταμού Μόρνου διότι εκεί έχουμε ανεξέλεγκτη ρίψη και σκουπιδιών και μπαζών από διάφορους άρα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς.
Για αυτόν τον σπουδαίο χώρο θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των τοπικών αρχών με την κτηματική εταιρεία του δημοσίου για την αξιοποίησή του.
Είναι μια μεγάλη περιουσία για την κοινωνία της Ναυπάκτου η περιοχή ετούτη και νομίζω ότι πρέπει με συντονισμένες ενέργειες και ένα καλό σχέδιο να αξιοποιηθεί».
Στον χώρο της αποκαταστημένης χωματερής βρέθηκαν μαζί με τον νομάρχη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ΄ Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Βασίλης Μπαρπαγιάννης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου