Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σημαντικές προοπτικές για τη Βόνιτσα


Την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς), του έργου ύδρευσης του Δήμου Ανακτορίου, προϋπολογισμού 4.200.000 € ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη 20 Μαΐου 2010) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο, επισκέφτηκαν την Βόνιτσα και εξέτασαν με τον Δήμαρχο Ανακτορίου Γιώργο Αποστολάκη, σειρά έργων που ξεκινούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Στην συνάντηση εργασίας τέθηκε το θέμα του συντονισμού των έργων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ», του πρότυπου καινοτόμου σχεδίου ανάπτυξης του Αμβρακικού κόλπου συνολικού προϋπολογισμού 120.000.000 €, ο νέος δρόμος Αμβρακία – Άκτιο προϋπολογισμού 280.000.000 €, οι εργασίες του οποίου σύντομα ξεκινούν, το έργο «Βελτίωση της οδού Κουβαρά – Φυτείες – Αστακός και Φυτείες – Κατούνα – Μύτικας» προϋπολογισμού 16.830.000 € που δημοπρατείται σε λίγες ημέρες κ.α.
«Σήμερα επιλύουμε ένα σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή που είναι το δίκτυο ύδρευσης.
Σε πλήρη συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και τους Δήμους, σχεδιάζουμε, παρεμβαίνουμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας στο μεγαλύτερο νομό της χώρας όπου παρά τα πολλά συγκριτικά του πλεονεκτήματα εμφανίζει υστέρηση» είπε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος πέρα των άλλων θεμάτων έθεσε και το θέμα της ανάγκης βελτίωσης της παρα-Ιόνιας οδού (Αστακός – Μύτικας – Πάλαιρος – Βόνιτσα).
Όπως είπε ο κ. Σώκος έχει προταθεί, από τη Νομαρχία, για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. η μελέτη βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου με προϋπολογισμό 800.000 €.
Ακόμη, ο κ. Σώκος, αναφέρθηκε και σε έργα σχολικής στέγης στη Βόνιτσα και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση του έργου αναβάθμισης του κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Βόνιτσας, έργο το οποίο κατά το ένα τρίτο χρηματοδοτείται από τη νομαρχία, και η έναρξή του καθυστέρησε αδικαιολόγητα εξ’ αιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών που έθετε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων.
Ακόμη, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του ολοήμερου νηπιαγωγείου Βόνιτσας, ένα έργο το οποίο ανέδειξε και δρομολόγησε η νομαρχία.
«Η Βόνιτσα είναι η αισιόδοξη πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας.
Υπάρχει οικονομική δραστηριότητα και οι άνθρωποι της περιοχής αγωνιούν και αγωνίζονται για δυνατότητες ανάπτυξης και καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους και τα παιδιά τους» σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Σώκος.
Με τη σειρά του Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ευχαρίστησε τους δύο άνδρες για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας και της Νομαρχίας στον Δήμο Ανακτορίου τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή εκπληρώνει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της προς τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου