Κυριακή 18 Απριλίου 2010

KΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΑΥΡΙΟ


ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΒΑΒΕΛ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ..
Την ίδια στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν οτι ο χάρτης των νέων δήμων, όπως θα παρουσιαστεί μέσα από το προσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών την Τρίτη, δέχεται τις τελυταίες αλλαγές, κορυφώνονται οι ζυμώσεις σε τοπικό επίπεδο.
Να ξεκινήσουμε από την ΤΕΔΚ που αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει για την διαμόρφωση της δικής της πρότασης για τις συνενώσεις και όπως όλα δείχνουν και στις δυο παρατάξεις , τόσο του ΠΑΣΟΚ (11 σύμβουλοι) όσο και της ΝΔ (6 σύμβουλοι) υπάρχουν αντίθετες δυνάμεις και σφοδρές διαφωνίες.
Στην παράταξη Κοιμήση πχ ο πρόεδρος μάλλον θα καταθέσει πρόταση για συνένωση του δήμου Στράτου με την Αμφιλοχία, που όμως προσκρούει σε ισχυρές αντιδράσεις από άλλα μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ όπως τον Παύλο Μοσχολιό, ή τον Γρηγόρη Τζαμαλή, που στο θέμα αυτό δεν τα βρίσκει με τον Κοιμήση. Χθες τα τοπικά συμβούλια του δήμου Στράτου πήραν αποφάσεις για συνένωση με το Αγρίνιο, γεγονός που επίσης δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Από την παράταξη της ΝΔ ο δήμαρχος Στράτου, που επίσης συμμετέχει στο ΔΣ της ΤΕΔΚ λέγεται πως θέλει Αμφιλοχία, άλλοι σύμβουλοι ομως της ίδιας παράταξης όπως ο κ. Κοτρολός δεν αναμένεται να συμφωνήσουν.
Ο Νίκος Γαλάνης του Αιτωλικού, δεν αναμένεται να συμφωνήσει για συνένωση με Μεσολόγγι, ενώ στην διοίκηση της ΤΕΔΚ συμμετέχει και ο δήμαρχος Θεστιέων που θέλει να θέσει το θέμα του παρατριχώνιου, παρά την συντριπτική "ήττα" που υπέστη την Πέμπτη στο Παπαστράτειο. Αγνωστό είναι το τι θα πράξει η κ. Ρούσση από τη Νεάπολη, ενώ σίγουρα θα τεθεί και θέμα Ξηρομέρου από τον κ. Τζαχρήστα πχ.
Νωρίτερα στις 12:30 πρόκειται να συνεδριάσει και η παράταξη της πλειοψηφίας, όπου εκεί θα κριθούν πολλά.
Πάντως, προβλέπεται μύλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου