Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΗΘΕΛΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ.. ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ
Στην απόλυση δύο εργατών προχώρησε η εργοδοσία στο εργοτάξιο της εταιρείας «OSSA - ΕΛΑΣ», στη θέση Καλυδόνα Μεσολογγίου, σε σήραγγα της Ιονίας Οδού, συμφωνα με δημοσίευμα στον "Ριζοσπάστη" επειδη οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη σήραγγα.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της σημειώνει πως οι εργάτες του εργοταξίου απολύθηκαν γιατί «αρνήθηκαν να δουλεύουν σε σήραγγα με ακατάλληλα μηχανήματα, μέσα σε καυσαέρια, σε λάσπες και νερά. Γιατί αρνήθηκαν να χρησιμοποιούν εκρηκτικά χωρίς να έχουν ανάλογη ειδίκευση και ειδικότητα, γιατί απαίτησαν να υπάρχει επαρκής εξαερισμός, να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικά είδη ασφαλείας»! Γιατί «οι εργάτες πήραν στα χέρια τους την περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας στο έργο», γιατί «οι απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς βγήκαν έξω από τη σήραγγα με την απαίτηση του Συνδικάτου να κάνει έλεγχο στο ΚΕΠΕΚ».
Οπως τονίζει η Ομοσπονδία, οι εργάτες δεν είναι μόνοι τους. «Δίπλα τους είναι η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Είναι κοντά τους το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα. Τον προειδοποιούμε ότι το έργο θα ξαναδουλέψει μόνο όταν:
Προσλάβει ξανά τους εργάτες στη δουλειά.
Εφαρμόσει όλους τους κανόνες εργασίας στη σήραγγα και γενικά στο έργο.
Οταν εφαρμόσει όλες τις συλλογικές συμβάσεις.
Οταν οι συνθήκες δουλειάς στο έργο γίνουν ανθρώπινες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου