Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Περίπου δύο στους τρεις πολίτες δηλώνουν ότι συμφωνούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» που παρουσιάζεται τελικά την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Μetron Αnalysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΕΤΑΑ από τις 15 ως τις 19 Απριλίου. Συγκεκριμένα, το 66,3% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ ένα ποσοστό 30,2% το αποδοκιμάζει.
Το ποσοστό αποδοχής του είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ (82%) και πιο χαμηλό (55,2%) μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του σε ποσοστό 67,5%.
Πάντως σχεδόν οι μισοί πολίτες (το 45,1%) δηλώνουν ελάχιστα ενημερωμένοι για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, για το οποίο άλλωστε και η κυβέρνηση έχει αποφύγει τις επίσημες ανακοινώσεις. Πολύ ενημερωμένο δηλώνει μόνο ένα ποσοστό 28,6% των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και ένα ποσοστό 22,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ καθόλου ενημερωμένο δηλώνει το 30,3% στο σύνολο των ερωτηθέντων ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν.
Παρ΄ όλα αυτά, το 55,1% των πολιτών εκφράζει την πεποίθηση ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορεί να συμβάλει στη ριζική αλλαγή του διοικητικού συστήματος της χώρας, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73,5% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και μειώνεται στο 47,3% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. και στο 47,1% στους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου