Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΤΙ VOGLIO BENE…


Να δω τον Αναγνωστόπουλο σε… γόνδολα και τίποτε άλλο…αλλά θα μου πείτε η παράδοση επιβάλλει… γαΐτες ! Θα είσαι στη θάλασσα και θα βλέπεις δίπλα σου… πελάδα να επιπλέει! Σοβαρά τώρα οι επιστήμονες του ΕΜΠ τα παρουσιάζουν άσχημα τα πράγματα σχετικά με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Βέβαια τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν θα μας πλήξουν άμεσα αλλά επισημαίνουν την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης και κυρίως με τον περιορισμό των ανθρωπογενών παραγόντων που επηρεάζουν τα πράγματα. Και αυτοί οι παράγοντες –κι εδώ είναι το σημαντικό-, δεν είναι αόριστα η εκπομπή ρύπων και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και αυτοί που επιβαρύνουν την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο όπως πχ τα ποιμνιοστάσια, φυτοφάρμακα, ελαιοτριβεία κλπ παράγοντες ρύπανσης και ακόμη περισσότερο η διαχείριση των νερών του Αχελώου από τα φράγματα της ΔΕΗ.
Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα στο «Βήμα» ότι στην Ελλάδα το Μεσολόγγι έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι προειδοποιούν ότι μέσα στον αιώνα μας η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα σημάνει κατακλυσμό μεγάλων εκτάσεων γης, με επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων. Η άνοδος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 0,5 μέτρο και αυτό θα σημάνει άμεσα την κάλυψη με νερό τεράστιων εκτάσεων(άνω των 660 στρεμμάτων) τόσο της πόλης όσο και καλλιεργειών.
Να δείτε που θα βγουν οι υπέρμαχοι της εκτροπής του Αχελώου και θα πουν να γίνει η εκτροπή για να μην πλημμυρίσει το Μεσολόγγι! Είναι ικανοί να το πούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου